Neringos miško architektūros ekskursijos – ir pavasarį

Regionas

Kiekvieną šeštadienį, 12 val., Nidos meno kolonija kviečia svečius bei vietinę bendruomenę susirinkti, klausytis ir diskutuoti projekto Neringos miško architektūra ekskursijose. Jas veda girininkai, architektai, biologai, kraštovaizdininkai, pasakojantys apie Kuršių Nerijos tvarkymo procesus ir sprendimus, jų priežastis bei poveikį viešosioms erdvėms, kraštovaizdžiui ir miškui.

Dalyvavimas ekskursijoje nemokamas, tačiau prašoma registruotis el. paštu neringaforestarchitecture@nidacolony.lt

Kovo 12 d., 12 val., rengiama ekskursija „Dialogų ir susitikimų vietos” su architektu ir edukatoriumi Antonu Šramkovu. Ekskursijoje bus diskutuojama apie jau egzistuojančių susibūrimo ir pagrindinių traukos vietų tipologiją, kompoziciją ir paskirtį Neringoje.

Kovo 19, 26 d., 12 val. vyks ekskursija „Miško auginimas nuo sėklos ir brandaus medyno” su miškų auginimo specialiste Gražina Baniene. Susitikimo vieta – Preilos autobusų stotelė. Ekskursijoje Gražina Banienė pasakos apie gamtos procesus ir žmogaus darbus susijusius su miško atkūrimu. Pasivaikščiojimo metu dalyviai galės sužinoti apie Lietuvos miško genetinius išteklius, pamatyti kaip prižiūrimi sėkliniai medynai bei susipažinti su įvairiais miško atkūrimo būdais. Gražina Banienė atsakys į klausimus kodėl žmogus sodina mišką ir kiek pastangų reikia, norint užauginti mišką nuo sėklos ir brandaus medyno.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Nidoje - retų meno kūrinių paroda, skirta Švyturių metams

Neringos muziejai kviečia atverti meno ir istorijos puslapius parodoje „Švyturiai ≠ Laivai“, kurios atidarymas įvyks ketvirtadienį, kovo 29 d., 17 ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Regionas

Neringa kviečia į šventinį miškasodį

Neringa savo gyventojus ir svečius pavasarį jau antrąjį kartą kviečia sutikti prasmingai – dalyvauti šventiniame miškasodyje ir taip prisidėti prie ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių - Neringa ir Šilutės rajonas

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 30 naujų koronaviruso atvejų (8 žmonės užsikrėtė antrą kartą, vienas – trečią). ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This