Paskelbta Klaipėdos savivaldybės administracijos 2021 metų veiklos ataskaita

Miestas

Viešai paskelbtos Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio ir Savivaldybės administracijos 2021 m. veiklos bei savivaldybės 2021–2023 metų strateginio veiklos plano įgyvendinimo 2021 m. ataskaitos.

Ataskaitos pateiktos miesto Tarybai tvirtinti. Administracijos direktorius, kreipdamasis į miesto tarybos narius, teigia, kad nepaisant dėl COVID-19 pandemijos įvestų karantino apribojimų savivaldybė tęsė pradėtus darbus. 

Gintaras Neniškis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak jo, „2021 m. buvo patvirtinti svarbūs miesto vystymui dokumentai: nuo 2015 m. rengtas naujasis Klaipėdos miesto bendrasis planas, kuris atvėrė kelią kai kurių užstrigusių investicinių projektų įgyvendinimui”. Taip pat patvirtinta Klaipėdos miesto bendrojo plano sprendinių įgyvendinimo programa.

Kitas ne mažiau svarbus dokumentas – Klaipėdos savivaldybės 2021–2030 metų strateginis plėtros planas, kuriame numatyta miesto vizija, pagrindiniai principai, „pagal kuriuos ateinančius dešimt metų kursime miestą, kuriame gera gyventi, tobulėti ir kurti”.

Direktorius pažymi, kad „dėl COVID-19 infekcijos plitimo grėsmės 4,1 karto sumažėjo aptarnautų kontaktiniu būdu klientų skaičius; žymiai, net 29,1 proc. padidėjo el. paštu gautų užklausų ir prašymų kiekis bei 11,2 proc. išaugo naudojimasis e. paslaugomis”. 

Jį džiugina, kad reaguojant į ekstremalią situaciją pavyko paspartinti į elektroninę erdvę keliamų paslaugų skaičių.

„Į elektroninę erdvę pavyko perkelti dvigubai daugiau, nei planuota, 4 ir 5 brandos lygio paslaugų: vietoje 42-jų 4 lygio paslaugų – 81, o vietoj 27-ių 5 brandos lygio paslaugų – 51, tai sudarė gyventojams sąlygas paslaugas gauti nuotoliniu būdu neišeinant iš namų”, – rašoma ataskaitoje.

G. Neniškis teigia, kad 2022 m. metais laukia ne mažiau svarbūs darbai – reikės aktyviai dalyvauti rengiant Klaipėdos regiono plėtros planą, „suformuosiantį regioninę 2021–2027 metų ES lėšų panaudojimo strategiją, bendradarbiaujant su partneriais tęsti Klaipėdos miesto ekonominės plėtros strategijoje numatytų veiksmų įgyvendinimą”. 

Savivaldybės administracija „kviečia visus susitelkti kryptingam darbui siekiant Savivaldybės tarybos patvirtintos miesto vizijos – tapti veržliu, sumaniu ir įtraukiu miestu”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dangės skvero granitas: teismas palaikė savivaldybę

Pasirodo, kad dar 2020-ųjų pavasarį kilusios peripetijos dėl tuo metu rekonstruojamame Dangės skvere numatyto kloti granito pasiekė ir teismą. Klaipėdos savivaldybė ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Vandens autobusai - projektas su keturiomis jį „valdančiomis rankomis”

„Jeigu būtų taip paprasta, tokie laivai plaukiotų ir Vilniuje, ir Panevėžyje ir kituose miestuose, – kalbėjo VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This