Tvarkys dar vieną miesto erdvę, atnaujins ir dviračių taką

Miestas, Svarbu

Klaipėdoje šiemet turėtų prasidėti pėsčiųjų ir dviračių tako tarp Šilutės pl. ir Taikos pr. atnaujinimo darbai. O ties prekybos centru (Šilutės pl. 40A), kur sovietmečiu veikė populiarus naktinis restoranas „Neringa” – skvero įrengimo darbai. 

Šalia prekybos centro esančiame skvere yra neveikiančio fontano likučiai ir kitokie betoniniai elementai. Palmiros Mart nuotr.

Iš viso bus nutiesta pusantro kilometro dviračių bei 3,5 km pėsčiųjų takų. Jei savivaldybei iki vasaros pavyks rasti rangovą šiems darbams, projektas gali būti baigtas 2025 metų pradžioje, nes numatomas rangos darbų terminas – 30 mėnesių.

Bus tvarkoma viešoji erdvė pietinėje miesto dalyje, Neringos ir Pempininkų mikrorajonuose, apribota Baltijos pr., Šilutės pl., Taikos pr. ir Debreceno gatve. Teritorija yra tankiai apgyvendinta, čia veikia devynios ugdymo įstaigos (darželiai, mokyklos) bei trys prekybos centrai. Dviračių ir pėsčiųjų takas yra įsiterpęs tarp gyvenamųjų, poilsio bei žaliųjų zonų.

Šiandien šalia prekybos centro esančiame skvere yra neveikiančio fontano likučiai ir kitokie betoniniai elementai. Netoliese esančios sporto aikštelės asfalto danga sutrūkinėjusi ir apžėlusi žole. Visame ruože laiptai, atraminės sienutės aptrupėję, turėklai surūdiję, takų danga vietomis iškrypusi, duobėta, apžėlusi žole. Pandusų judėjimo negalią turintiems žmonėms nėra arba jie be turėklų, per didelio nuolydžio. Apšvietimo stulpai – susidėvėję.

Numatoma, kad pėsčiųjų ir dviračių takų danga bus įvairi – trinkelės, plytelės, asfaltas.

Dviračių ir pėsčiųjų takas tarp Šilutės pl. ir Taikos pr. šiandien. Palmiros Mart nuotr.

Teigiama, kad viešoji erdvė suprojektuota derinantis ir prie esamos situacijos, gyventojų natūraliai išmintų takų ir pagal detalųjį planą. 

Šalia prekybos centro suprojektuotas Neringos skveras, jame bus ir fontanas su dekoratyviniu apšvietimu, želdiniai, gėlynai, suoliukai, dviračių stovai. Greta bus ir sporto zona su aptverta krepšinio ir tinklinio aikštele, lauko treniruokliais, vaikų žaidimų aikštelėmis. 

Gyventojų ir statinių saugumui projektuojamos vaizdo stebėjimo kameros. Atokiau bus ir viešasis tualetas.

3 Comments

  1. Ramūnas

    Prašau, įtraukit į tvarkymo sąrašą ir tas „aikšteles” betonines kur po 4metalinius krepšinius stovi (viena arčiau Neringos, kita einant link Pempininkų).. baisios jos, net nesmagu nueit pažaist krepšinio. Būtų fantastiškai, jei įrengtumėt tose aikštelėse po vieną, aptvertą, su gera danga krepšinio aikštelę. Dar geriau, jei ir vaikams atsirastų žaidimo plotas. Nes dabar stovi tušti betoniniai plotai. Manau, būtume dėkingi visi ten gyvenantys ir matantys ta erdvę. Ačiū.

    Reply
  2. Asas

    Tai vėl bus bendras pėsčiųjų ir dviračių takas? Ar pažiūrės kaip turėtų būti iš Danijos /vokiečių ?

    Reply
  3. Algis

    Tik projektotuojus ieskokite protingai mastancius.Tik ne tokius besmegenius kaip iki siol projektavo.Lyg ir normaliai sutvarkydavo,bet po kiek tai laiko perdaro.Nutiese takus gedminu g.,bet po kiek tai laiko ardo ir tiesia is naujo aut. statyt.Kodel iskart besmegeniai nesuprojektavo.Ir kaip debiliskai sugalvota,kad piestieji turi eit per g. draudziamoje vietoje.Ar sitie debilai zino kad palijapries devynauksti ilgai laikosi bala.Kur besmegeniai dink piestiesiems.Tokie negali projektuoti

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Rūsyje aptiktas lavonas

Klaipėdos policija pranešė, kad ketvirtadienį, po vidurdienio, vieno Šilutės plento daugiabučio rūsyje aptiktas 44-erių vyro lavonas. Pradėtas tyrimas mirties priežasčiai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai gelbėjo du nelaimėlius

Klaipėdos regiono ugniagesiai pirmadienį padėjo medikams suteikti pagalbą dviem nukentėjusiems žmonėms. Ryte, apie 7.30 val, buvo gautas pranešimas, kad Kretingos ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This