Fašistinė Rusija suvienijo Lietuvą ir… mobilizavo penktąją koloną

Nuomonės, Svarbu

Dar prieš porą savaičių pagrindinis Marijos žemės diskursas sukosi apie neva susiskaldžiusią Lietuvą. Oligarchai, korumpuoti politikai, plėšrūs verslininkai, mokslininkai, elitas – vienoje pusėje. O kitoje pusėje – neva tradicinė šeimos gynėjai, antivakseriai, landsbergių nemeilė, panieka Vakarų vertybėms, nostalgija sovietmečiui ir …. geram gyvenimui po Rusijos sparneliu.

Staiga – driokst Rusijos fiurerio salvės į ukrainiečius: vyrus, moteris, vaikus, ligonines, vaikų darželius, mokyklas. Gestapo kulkos ir raketos taikinių nesirenka.

Ir staiga iškart – pyst ir susivienijo Lietuva. Atsistebėti negali, kad net paskutinės padugnės, anksčiau peikę viską, kas vyksta mūsų šalyje, nūnai unisonu gieda kartu su landsbergiais. Ir segasi Ukrainos vėliavos spalvų atributiką.

O kur gi dingo čia gyvenę mūsų nepriklausomybės priešai? Niekur nedingo – jie čia, tarp mūsų. Uolūs, susikaupę, susitelkę rusiškojo fašizmo apologetai, disciplinuoti kaip niekad, laukia savo valandos. Martyno Vainoriaus nuotr.

Jie žavisi ukrainiečių narsa, feisbuke dalijasi kovų vaizdais, dešimtimis kilogramų šluoja druską iš krautuvių, giria Vakarus, kad šie stojo Ukrainos pusėn. Ir net Amerika, pasirodo, ne tokia jau bloga…

Tiesiog idilė stojo ant Lietuvos. O kurgi dingo čia gyvenę mūsų nepriklausomybės priešai? Niekur nedingo – jie čia, tarp mūsų. Uolūs, susikaupę, susitelkę rusiškojo fašizmo apologetai, disciplinuoti kaip niekad, laukia savo valandos.

Jie tiki, kad ta valanda greitai ateis. O jai atėjus, svajoja, sugaudys pagal KGB duotus sąrašus, kuriuos patys padėjo sudaryti, visus savo priešus. Tai yra mus. Ir su malonumu kankins. Ir kars.

Kupini tikėjimo ta valanda ir pamaloninti Rusijos gestapo išmokomis jie kaskart lankosi jos ambasadoje ir konsulate instrukcijų atsiimti, lojalumą pademonstruoti, sušnipinėtus duomenis nunešti. Galima ir internetu, bet išgamoms smagiau yra kūnais tarpusavyje glaustytis.

Tik jau nesakyk, kad tai – rusakalbiai: niekšybė neturi tautybės. Antai, tūlas Paleckis raunasi į prezidentus. Antai, kiek nelaimingųjų verkia, kad užtrūko baltarusių krauju aplaistytų krovinių tranzitas.

Apie rusakalbius. Kai  pirmą kartą po Krymo ankesijos lankiausi Chersone, tenykščiai į šuns dienas dėjo Kremlių ir jo pakalikus. Klausiausi, klausiausi ir nustebęs sakau: „Bet gi, jūs patys – rusai!”. Ir čia išdidūs rusai atšovė: „Taip, mes rusai. Bet ten – moskali”. Maskoliai, suprask. Tą patį po metų man pasakė ir Charkove, kur, pasak pačių charkoviečių, rusai sudaro apie 95 procentus miesto gyventojų. 

O pažiūrėkit, kaip didvyriškai Charkovas laikosi šiandien! Šlovė didvyriams!

Charkovo vaizdas kovo 7-ąją. Andrii Marienko (Ukrainos naujienų agentūra UNIAN) nuotr.

Tuomet po tokio paaiškinimo užsičiaupiau. Kaip dabar užsičiaupė visas pasaulis. Nes dabar dori Ukrainos rusai dorai drasko fašistinės Rusijos meškos seilėtą snukį, demaskuoja gebelsišką jos propagandą. Ir rodo pavyzdį nutukusiems Vakarams. Tai yra, ir tau, ir man.

Tačiau mūsų penktoji kolona nesudrebėjo. Niekšų yra kiekvienoje valstybėje: taip jau gamta surėdė, kad visokių erodų gimsta tam tikras procentas. Ech, kad galima būtų juos eksportuoti, svajojo kažkada „Dievų miško” autorius. Svajonė neišsipildys. Niekada.

Tad penktoji kolona kantriai, kaip voras, teberezga savo voratinklį, stebi mus, minta mūsų išsižiojėliškumu. Ir laukia. Ukrainoje sulaukė. O ko laukiame mes?

19 Comments

  1. Jep

    Pimpi pastatykit su vaivorykštės vėliava! 😀

    Reply
  2. Linkėčiau

    kariaujantiems, šiltai sėdintiems prie kompiuterių, visų pirma pasitikrinti psichinę sveikatą. Žinoma, jei patiems psichiatrams tokios pagalbos nereikia…

    Reply
  3. Pasaulis pasikeite

    Atėjo laikas denacifikuoti 5 kolona ir sutvarkyti sulpturu parka pilna apimtimi- tegu ten kardo vietoje atsiranda naujas išties visus vienijantis simbolis.

    Reply
    • 100%

      Taip

    • Pasitikslinimas

      Tai simbolis gal bus tas ant kurio pasiuntė karinį rusų laivą?

    • Ir bus gerai, pagal madą

      Falas?!

  4. Anonimas

    galimai pats laikas liustruotųjų agentų išviešinimo procesui igyvendinti, atsaukti 70 metu draudimo istatyma

    Reply
  5. Anonimas

    nežianau ar reikėtų perimti putlerio leksikoną

    Reply
  6. Juozas

    Daugiau pavardžių prašytume, dabar ne laikas diskretiškumui

    Reply
  7. Neskanu

    Šulcai, nepersistenk su priešų paieška. Ir nekurstyk tautinės nesantaikos.

    Reply
    • Labai neskanu ...

      Nesantaikos kurstymas karo metu ? Jooooo…..labai liberalu ir dar gali prisidengti ” patriotyste ” .

    • tam kur neskanu

      niekas ir nesiulo skaniai suniamnioti… ir nepanasu i nesantaikos kurstyma… sakykit, gal dabar jau viskas zemyn galva stojosi? apie penkta kolona privalu kalbet tik meiliai ir svelniai? neapsimetinekit, ponai ir ponios, netapkit jau pernelyg tolerantiski

  8. Gryna tiesa

    Pati tinkamiausia proga palaikyti ukrainiečius kovoje ir pagerbti – ištarabaninti užsilikusius sovietinius išvaduotojų stabus į Grūto parką ar kur kitur NA*UI. Įdealu būtų, kad nors dabar susivoktų ir inicijuotų tai padaryti pati rusakalbių bendruomenė su miesto tarybos nariais priešakyje – Šeršniov Jurij, Andrejeva Ela ir pasikvietę į talką Titov. Na, jei jau baisiai nenorės, tai privalėtume nusimesti baimės pančius nors patys. Tik ką daryti su savu V.Grubliausku – tai jo ištikimi rinkėjai ir anas giedos apie nesantaikos kurstymą. O mes, kaip klusnūs runkeliai, vėl gegužės 9ą gėdingai paslapčia stebėsime kolorado vabalus šliaužiojant gatvėmis, o miesto taryba filosofuos apie civilinės saugos bunkerių planą.

    Reply
    • :)

      100 pliusu grynai tiesai

    • Kodėl ne?

      Visai rimtas pasiūlymas. Kapus palikti galima, atminties lenteles irgi nebūtina nurankioti, žuvęs kareivis nebe priešas, o tuos betoninius balvonus tikrai verta išpašolvoninti, ne vieta jiems čia ir Grūto parke per gerai. Reikia susitvarkyti kaip Vilnius su Žaliojo tilto stovylomis arba kaip Šiauliai su Salduvės baidyklėmis ir tvarka bus.

  9. Mes

    Ko mes laukiame ? Laukiame Ukrainos karo pabaigos arba karo Lietuvoje pradžios…

    Reply
  10. Priverstinė vakcijacija

    Čia blogiau nei Putinas ur fašizmas kartu

    Reply
  11. Šulčui

    Ar susirgsi?ar tau su galva vuskas gerai? Ar vaksa trenkė į smegenys ir įvyko degradacija???????

    Reply
    • na

      esat gyvas pavyzdys to, apie ka kalbejo ponas Sulcas

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Nuomonės

Minskas, Astana – lygiuok, ramiai!

Po Ukrainos kariuomenės bepiločių orlaivių (dronų) atakų prieš stambias Rusijos naftos perdirbimo įmones (refinerijas) europinėje šalies dalyje, pasekmės, atrodo, yra ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

ELTA

Siūloma pratęsti draudimą retransliuoti rusiškus ir baltarusiškus TV kanalus

Vyriausybė pritaria siūlymui pratęsti draudimą retransliuoti Rusijos ir Baltarusijos kanalų programas. Šiuo metu numatyta, kad pastarasis ribojimas galioja iki 2024 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This