Neeiliniame Tarybos posėdyje – pagalba Odesai ir karo pabėgėlių vaikams (atnaujinta)

Politika

Ketvirtadienį, kovo 10-ąją, šaukiamas neeilinis Klaipėdos miesto tarybos posėdis, kuriame – tik du klausimai:  „Dėl humanitarinės pagalbos suteikimo” ir „Užsieniečių, pasitraukusių iš Ukrainos dėl Rusijos Federacijos karinių veiksmų Ukrainoje, vaikų priėmimo į Klaipėdos miesto savivaldybės švietimo įstaigas”.

Ukrainos pabėgėliai prie sienos su Lenkija. Ukrainos naujienų agentūros UNIAN nuotr.

Sprendimai parengti atsižvelgiant ir į kovo 3 d. gautą Odesos miesto tarybos vykdomojo komiteto prašymą suteikti humanitarinę pagalbą Ukrainai.

Humanitarinei pagalbai savivaldybė pasirengusi skirti 150 tūkst. eurų iš savivaldybės biudžeto. Lėšos bus pervesto į Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio judėjimui priklausančios Ukrainos Raudonojo Kryžiaus organizacijos Odesos regioninio padalinio specialią sąskaitą.

Į miesto švietimo įstaigas vaikus siūloma priimti pateikus rašytinį prašymą ir mokinio tapatybę identifikuojantį dokumentą (jo kopiją) konkrečios įstaigos vadovui. 

Numatyta Tarybai siūlyti pabėgėlių vaikams taikyti 50 proc. sumažintą maitinimo kainą

Siūlo maitinti nemokamai (atnaujinta)

Sprendimo projektai jau trečiadienį pateko į Finansų ir ekonomikos komitetą. Jo posėdyje užvirė diskusija dėl vaikų priėmimo į Klaipėdos miesto savivaldybės švietimo įstaigas.

Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė teigė, kad kol kas norą pareiškė tik keliasdešimt pabėgėlių, jie visi randa vietas vaikams miesto ugdymo įstaigose. Ir nebūtinai tose mokyklose, kur mokoma rusų kalba. Tačiau komiteto nariai vienas per kitą stengėsi ką nors pasiūlyti, reiškė susirūpinimą, kad rusakalbių mokyklose esą nedera ukrainiečių vaikų ugdyti.

Arvydas Vaitkus išreiškė susirūpinimą, kad gali būti skriaudžiami klaipėdiečių vaikai. Esą klaipėdiečiams ir taip trūksta vietų ikimokyklinėse ugdymo įstaigose.

Laima Juknienė teigė, kad integruoti ukrainiečius į rusakalbes mokyklas nėra geras variantas. Ji teiravosi, ar negalima būtų formuoti atskirų klasių, ar ukrainiečių vaikų negalima būtų mokyti Jūrų kadetų mokykloje.

Į tai Švietimo skyriaus vedėja atsakė, kad kol kas tokio poreikio nėra, tačiau didėjant pabėgėlių nuo Rusijos agresijos skaičiui svarstytini įvairūs variantai.

Vytis Radvila pasiūlė maitinimo paslaugą pabėgėlių nuo karo vaikams teikti nemokamai, savivaldybės sąskaita. Komitetas tam pritarė.

Komiteto nariai siūlė didinti ir paramos Odesai sumą, bet išklausę administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio argumentus, kad nepakeitus kai kurių dokumentų to daryti negalima, sutarė prie to klausimo grįžti vėliau.

1 Comment

  1. Anonimas

    Parama odesai nes ten meras megsta ilsietis:p

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Kurgi tie valytojai?*

Visų nuskriaustųjų užtarėjas Spyglys dalinasi vienos miestietės laišku ir nuotraukomis, kurie jį pasiekė. „Per visur pasakoja, kaip miesto gatvės valomos. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This