Neeiliniame Tarybos posėdyje – pagalba Odesai ir karo pabėgėlių vaikams (atnaujinta) (1)

Politika
Avatar photoArtūras Šulcas
2022-03-09

Ketvirtadienį, kovo 10-ąją, šaukiamas neeilinis Klaipėdos miesto tarybos posėdis, kuriame – tik du klausimai:  „Dėl humanitarinės pagalbos suteikimo” ir „Užsieniečių, pasitraukusių iš Ukrainos dėl Rusijos Federacijos karinių veiksmų Ukrainoje, vaikų priėmimo į Klaipėdos miesto savivaldybės švietimo įstaigas”.

Ukrainos pabėgėliai prie sienos su Lenkija. Ukrainos naujienų agentūros UNIAN nuotr.

Sprendimai parengti atsižvelgiant ir į kovo 3 d. gautą Odesos miesto tarybos vykdomojo komiteto prašymą suteikti humanitarinę pagalbą Ukrainai.

Humanitarinei pagalbai savivaldybė pasirengusi skirti 150 tūkst. eurų iš savivaldybės biudžeto. Lėšos bus pervesto į Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio judėjimui priklausančios Ukrainos Raudonojo Kryžiaus organizacijos Odesos regioninio padalinio specialią sąskaitą.

Į miesto švietimo įstaigas vaikus siūloma priimti pateikus rašytinį prašymą ir mokinio tapatybę identifikuojantį dokumentą (jo kopiją) konkrečios įstaigos vadovui. 

Numatyta Tarybai siūlyti pabėgėlių vaikams taikyti 50 proc. sumažintą maitinimo kainą

Siūlo maitinti nemokamai (atnaujinta)

Sprendimo projektai jau trečiadienį pateko į Finansų ir ekonomikos komitetą. Jo posėdyje užvirė diskusija dėl vaikų priėmimo į Klaipėdos miesto savivaldybės švietimo įstaigas.

Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė teigė, kad kol kas norą pareiškė tik keliasdešimt pabėgėlių, jie visi randa vietas vaikams miesto ugdymo įstaigose. Ir nebūtinai tose mokyklose, kur mokoma rusų kalba. Tačiau komiteto nariai vienas per kitą stengėsi ką nors pasiūlyti, reiškė susirūpinimą, kad rusakalbių mokyklose esą nedera ukrainiečių vaikų ugdyti.

Arvydas Vaitkus išreiškė susirūpinimą, kad gali būti skriaudžiami klaipėdiečių vaikai. Esą klaipėdiečiams ir taip trūksta vietų ikimokyklinėse ugdymo įstaigose.

Laima Juknienė teigė, kad integruoti ukrainiečius į rusakalbes mokyklas nėra geras variantas. Ji teiravosi, ar negalima būtų formuoti atskirų klasių, ar ukrainiečių vaikų negalima būtų mokyti Jūrų kadetų mokykloje.

Į tai Švietimo skyriaus vedėja atsakė, kad kol kas tokio poreikio nėra, tačiau didėjant pabėgėlių nuo Rusijos agresijos skaičiui svarstytini įvairūs variantai.

Vytis Radvila pasiūlė maitinimo paslaugą pabėgėlių nuo karo vaikams teikti nemokamai, savivaldybės sąskaita. Komitetas tam pritarė.

Komiteto nariai siūlė didinti ir paramos Odesai sumą, bet išklausę administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio argumentus, kad nepakeitus kai kurių dokumentų to daryti negalima, sutarė prie to klausimo grįžti vėliau.

Žymos: | | | | | | | | | |

Komentarai (1):

Įrašo “Neeiliniame Tarybos posėdyje – pagalba Odesai ir karo pabėgėlių vaikams (atnaujinta)” komentarų : 1

  1. Anonimas parašė:

    Parama odesai nes ten meras megsta ilsietis:p

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Didžiojo pilies bokšto špilis iškils jau rugpjūtį

Užkopti į uostamiesčio piliavietės viršų, pasigrožėti nuo jos Kuršių mariomis ir Kuršių nerija, pasižvalgyti į uostą, laivus, akimis aprėpti miesto ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Ar karilionas tinkamai skambės dujų fabrike?

Nors nuo 1987 metų senojo Klaipėdos kariliono varpais muzikavęs Kęstutis Kačinskas vietos politikus ketvirtadienį įtikinėjo, kad varpai, perkelti į senojo ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos šimtukininkams įteiktos premijos

Klaipėdos abiturientus, sėkmingiausiai išlaikiusius valstybinius brandos, tarptautinio bakalaureato bei tarptautinius užsienio kalbos egzaminus, Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus pakvietė į simbolinį ...
2024-07-25
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This