Prieš karą – ir karikatūromis

Svarbu, Veidai

Tikriausiai retas kuris žino, kad architektas Edmundas Benetis yra įvaldęs ne tik brėžinius. Jis dar 1983-aisiais labai sėkmingai sudalyvavo Maskvoje „su didele pompa” surengtoje grandiozinėje tarptautinėje antikarinėje karikatūrų parodoje „Сатира в борьбе за мир” („Satyra kovoje už taiką”) – parsivežė iš ten medalį.

„Tą medalį turiu iki šiol. Balandžio 1-osios proga kartais jį net išsitraukiu”, – šypsosi architektas.

Edmundas Benetis Ukrainos palaikymo metu. Viršuje – jo 1983-iaisais laimėtas medalis. Eugenijos Budžienės ir Edmundo Benečio nuotr.

Pasak jo, vasario 24-ąją Rusijai užpuolus Ukrainą atsirado poreikis papildyti aną tarybinę antikarinę laikų piešinių kolekciją.

Edmundo Benečio karikatūros

„Tais gūdžiais Brežnevo laikais buvo garsiai ir ant viso pasaulio šaukiama: „Karui – ne!”, „Pasauliui – taika!”, „Mes dėl kainos (pergalės) nesiderėsim!” Pasirodo, niekas per tuos prabėgusius dešimtmečius nepaseno, nepasikeitė. Tikrai geri ir teisingi lozungai. Tik dar vieną kažkada labai populiarų lozungą, kad „Mūsų reikalas teisus ir mes nugalėsim!” šiandien jau reikia taisyti į „Mūsų reikalas teisus ir Ukraina nugalės!” Taip ir bus. Pamatysit”, – sako antimilitaristas architektas.

2 Comments

  1. D.Ž.

    Pasirodo, kad turime gabių, protingų architektų-menininkų… Dažniausiai jie yra kuklūs, ne pagyrūnai, ne karjeristai.. Tokių žmonių gerus darbus, unikalius darbus ne visada sužinome.. Dažnai ( ne visada) esantys šalia tokių suaugusių VUNDERKINDŲ jiems pavydi, net kenkia… Vietoje to, kad iš jų mokytųsi. Rašau apie Edmundą Benetį…
    Džiaukimės, kad mes, klaipėdiečiai, visgi turime tokių specialistų kurie padeda mums suvokti koks geriausias miesto Bendrasis planas, kaip planuoti mūsų miestą kad norėtume jame gyventi ir juo džiaugtis… Tokie žmonės, mūsų miesto ir Lietuvos patriotai, turėtų vadovauti miesto bendruomenei – savivaldybei….

    Reply
    • P. S.

      Taip. Turėtų. O medalių ir apdovsnojimų galėtų turėti daug daugiau. Busimas meras privalėtų, tokį žmogų pakviesti padėti patarti kaip išgydyti mūsų miestą.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Nuomonės

Minskas, Astana – lygiuok, ramiai!

Po Ukrainos kariuomenės bepiločių orlaivių (dronų) atakų prieš stambias Rusijos naftos perdirbimo įmones (refinerijas) europinėje šalies dalyje, pasekmės, atrodo, yra ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

ELTA

Siūloma pratęsti draudimą retransliuoti rusiškus ir baltarusiškus TV kanalus

Vyriausybė pritaria siūlymui pratęsti draudimą retransliuoti Rusijos ir Baltarusijos kanalų programas. Šiuo metu numatyta, kad pastarasis ribojimas galioja iki 2024 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This