Organizuoja kursus būsimiems jūreiviams

Švietimas

Lietuvos registre yra pusseptinto tūkstančio jūrininkų – didžioji dalis jų dirba užsienio laivuose. Specialistai pastebi, kad jūrininkų poreikis visame pasaulyje, o taip pat ir Lietuvoje, išlieka didžiulis, tačiau susiduriama su problema – pritraukti jaunąją kartą rinktis jūrines specialybes yra gana sudėtinga. 

„Pasirinkę jūrines studijas ir įgiję praktinių įgūdžių dėl darbo paieškų dažniausiai nesuka galvos, nes laivų savininkai nuolat signalizuoja apie kvalifikuotų jūrininkų stygių ir motyvuotą jaunimą kaip mat pakviečia į savo komandas”, – sakė Aleksandras Kaupas susitikime su Egidijum Skarbalium. JSDRC nuotr.

Lietuvos jūrininkų sąjunga kartu su Jūrinio sektoriaus darbuotojų rengimo centru (JSDRC) telkia jėgas pritraukti kuo daugiau jaunų žmonių rinktis jūrinį kelią.

Klaipėdoje jūrininkų rengimui yra sudarytos puikios sąlygos. Pirmus žingsnius, padedančius susipažinti su jūrinėmis profesijomis, jaunimas gali pradėti jau nuo 5-osios klasės Klaipėdos jūrų kadetų mokykloje, o JSDRC moksleiviai laukiami nuo I-osios gimnazijos (t.y. 9-osios) klasės – pasirinkti profesiją čia galima jau 11-oje klasėje. Siekiantys aukštojo mokslo, susijusio su jūriniu sektoriumi, laukiami Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje, Klaipėdos universitete. 

„Klaipėdoje yra sukurta sklandi grandinė prie jūrinių specialybių prisiliesti nuo mažų dienų, o vėliau sėkmingai įgyti jūrines profesijas, siekti aukštojo mokslo, susijusio su jūriniu sektoriumi. Atsižvelgiant į jūrinių profesijų poreikį, norime paraginti jaunimą nebijoti iššūkių ir drąsiai rinktis jūrinį kelią. Turime parengę puikią mokymo bazę, kuri paremta praktinių įgūdžių formavimu, esame sutelkę profesionalių pedagogų komandą, kuri yra pasirengusi perduoti visą sukauptą patirtį”, – per susitikimą su Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininku Aleksandru Kaupu kalbėjo JSDRC vadovas Egidijus Skarbalius. 

Minėtas centras kviečia norinčius jau dabar pradėti savo jūrinį profesinį kelią prisijungti prie jūreivių (OS) kursų, kurie organizuojami pagal STCW kodekso A-II/4 reikalavimus.

Kovo 14 d. startuosiantys 210 akademinių valandų kursai rengiami vakarais ir truks 28 darbo dienas. Registracija ir papildoma informacija: +370 698 08815 arba kursai@jsdrc.lt

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Jūrininkams padėjo susigrąžinti beveik ketvirtį milijono eurų nesumokėtų algų 

Daugiau kaip pusantro tūkstančio Lietuvos jūrininkų, uosto darbuotojų, žmonių, dirbančių vandens transporto sektoriuje atstovaujanti Lietuvos jūrininkų sąjunga (LJS) švenčia 101-ąjį ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Švietimas

Būsimus stiuardus italai mokė maisto paslapčių

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras toliau stiprina tarptautinius ryšius ir semiasi patirties iš partnerių užsienyje. Šiomis dienomis uostamiestyje vieši maisto ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Švietimas

Pauliaus Lindenau mokymo centras – Lietuvos profesinių mokyklų augimo lyderis

Žurnalas „Reitingai“ paskelbė metinę statistiką, kuri atskleidžia, kurios šalies profesinio rengimo mokyklos augo labiausiai. Reitingo viršuje – Klaipėdos Pauliaus Lindenau ...
2023-12-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This