„Xylos Duo” programoje – nuo klasikos iki humoro

Kultūra

Jaunosios kartos stygininkų duetas „Xylos Duo“ – smuikininkė Ieva Pranskutė ir violončelininkas Mislav Brajkovič kvies keliauti po pasaulį. Koncertas „Drauge aplink pasaulį” vyks kovo 16 d., trečiadienį, 18.30 val., Klaipėdos koncertų salėje.

Vienas ryškiausių jaunųjų stygininkų duetų įkurtas Vienos muzikos ir vaizduojamųjų menų universitete.

I. Pranskutę ir M.Brajkovičių sieja skirtingų tembrų ir charakterių pajautimas, dialogo ieškojimas. „Xylos Duo” kartu koncertavo prestižinėse Austrijos, Lietuvos, Olandijos, Kroatijos ir Vengrijos scenose. Dueto repertuare vyrauja muzikinės kelionės nuo baroko ir šių dienų muzikos. Tarptautinių konkursų laureatė I. Pranskutė prieš išvykdama į Vieną savo profesinę kelionę pradėjo Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Smuikininkė yra sukaupusi daug p atirties, muzikuodama su šiuolaikinės muzikos ansambliu „Platypus Ensemble“, „Kremerata Baltica“, Lietuvos kameriniu ir kitais žymiais Lietuvos bei pasaulio orkestrais.

M. Brajkovič studijas pradėjo Zagrebo muzikos universitete, Lichtenšteino tarptautinėje muzikos akademijoje. Violončelininkas net keturis kartus apdovanotas Kroatijos mokslo ir švietimo ministerijos apdovanojimu „Žinių Oskaras“ už išskirtinius pasiekimus tarptautiniuose ir nacionaliniuose konkursuose. Jis violončele griežė svarbiuose Kroatijos, Olandijos, Austrijos festivaliuose.

Programos pavadinimas „Drauge aplink pasaulį“ atspindi tarptautinio atlikėjų dueto koncertines keliones, kuriose galima susipažinti su skirtingomis kultūromis, pasisemti patirties, sužadinti įkvėpimą kurti. Su muzika atlikėjai keliauja ne tik po skirtingas pasaulio vietas, bet ir epochas.

Koncerte Wolfgango Amadeus Mozarto duetas smuikui ir altui šįkart suskambės smuiko ir violončelės versijoje. Taip pat klausytojai išgirs Mozarto operos „Užburtoji fleita“ fragmentus, M. Brajkovićiaus pritaikytus jų dueto sudėčiai.

„Xylos Duo“ taip pat atliks komiko, smuikininko ir kompozitoriaus Aleksejaus Igudesmano duetus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Bilietai su nuolaida į kultūros renginius – ir Klaipėdos rajono gyventojams

Klaipėdos miesto ir Klaipėdos rajono savivaldybės sutarė bendradarbiauti dar vienoje – kultūros – srityje. Klaipėdos miesto taryba pritarė sutarties dėl ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

Švietimas

Vaikai piešė muziką

Nuo praėjusių metų rugsėjo Klaipėdos koncertų salė kviečia į ekskursijas po įstaigą, o nuo gruodžio – į integruotą edukaciją vaikams. ...
2022-01-17
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia naudotis skaitmenine Koncertų salės platforma

2020 metais, gavus Lietuvos kultūros tarybos paramą, sukurta Klaipėdos koncertų salės skaitmeninė platforma, kuri atvėrė plačias galimybes virtualiai klausytojų auditorijai ...
2021-12-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This