Iššvaistyti daugiau nei 10 000 eurų sąžinės nedegina

Svarbu, Sveikata

„Vartom nuėjusios istorijos puslapius”, – ironizavo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, išklausęs Kolegijai pristatytą galimybių studiją dėl Klaipėdos miesto stacionarių sveikatos priežiūros įstaigų darbo optimizavimo ir perspektyvos (gairių) iki 2050 metų nustatymo.

Galimybių studija dėl ligoninių perspektyvos neteko prasmės. Artūro Šulco nuotr.

Užmojis užsisakyti tokią studiją kilo dar 2020 metų pradžioje, tačiau po labai aštrių diskusijų miesto Taryba šiemet sutiko perduoti Klaipėdos universitetinę ligoninę (KUL) neatlygintinai Sveikatos apsaugos ministerijai. Deklaruotas tokio sprendimo tikslas – Klaipėdos universiteto ligoninės kūrimas.

Tad pirmadienį meras Kolegijos posėdžio metu konstatavo, kad minėta galimybių studija nebeteko prasmės – pinigai jai atlikti išleisti beprasmiškai. Jam antrino ir Judita Simonavičiūtė, ir Arvydas Vaitkus, ir kiti miesto Tarybos nariai, priešinęsi KUL atidavimui. Tuo metu šios ligoninės atsisakymo iniciatoriai konservatoriai Kolegijos posėdžio metu pratylėjo.

Net 75 puslapių galimybių studija, kurią savivaldybės užsakymo atliko tiekėjų grupė – VšĮ „Regionų vystymo sprendimai“ ir VšĮ Nacionalinės plėtros institutas – mokesčių mokėtojams kainavo daugiau nei 10 000 eurų.

Meras, apibendrindamas situaciją, ironizavo: „Jei atidavėm ligoninę Sveikatos apsaugos ministerijai, tai gal ji gali ir už studiją atlyginti?” 

Pagal sutartį su rangovu ši studija turėjo būti atlikta iki šių metų rugpjūčio 12 d. Tačiau po to, kai savivaldybės taryba priėmė sprendimą dėl KUL, rangovai ją užbaigė gerokai greičiau.

7 Comments

  1. Algis

    Kur konservatoriai,ten ir problemos.Daro dabar tas blogybes,nes zino kad ju po kitu rinkimu bus tik keli vienetai.Tai niekine partija

    Reply
  2. Bepročiai

    turėjau sveikatos problemų. Gaudau šeimos daktarę- du pusdieniai klausantis telefono atsakiklio ir gerokai „pamaitintos” tiksinčiomis minutėmis ryšių kompanijos. Rezultatas -0. Spjaunu, važiuoju pats pas daktarę ir įsibraunu į kabinetą. Gera daktarė, tik sako – mes užverstos popierių koronistams rašymu ir nieko nepriimame. Bet, siuntimą elektron pažadėjo ir parašė. Vėl ieškau pas kokį daktarą užsiregistruoti – telefonas paaiškina , bus už pusantros savaitės paviešinti talonai. Sulaukiu – užsiregistruoju -po 2 mėn gal daktaras priims. Ir tik tam, kad pasakytų kokius tyrimus jam padaryti ar aplamai , kad pas kitą reikia vėl iš naujo reistruotis. Niekur nebėjau ir eikit jūs visi politiniailunatikai NA*UI su tokiom sveikatos reformom, universitetais ir susikiškit visas studijas sau į gerą vietą, ponai visų partijų politikai. Labai linkiu jums visiems susirgti.

    Reply
  3. Gydytoja

    Niekas gi nežinojo, kad sveikatos ministerija norės Klaipėdoj klinikas kurti. 10000€ miesto mastų nėra dideli pinigai ir kas jau kas tai tikrai ne Grubliauskas turi šnekėti apie pinigų švaistymą.

    Reply
  4. Aha

    Pergyvena dėl 10000, o milijonai taškomi be jokių skrupulų.

    Reply
  5. Anonimas

    Juokiasi puodas, kad katilas juodas. Prabilo didysis miesto pinigų taškytojas.

    Reply
  6. Viešasis interesas

    Padalint 10 tūkst. eurų nuostolių iš miesto biudžeto konservatoriams iš miesto tarybos atlyginti solidariai. Kad žinotų, kiek kainuoja politiniai sprendimai.

    Reply
    • Cha...

      Labai teisingai, o tai ne savus pinigus labai lengva taškyti…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis vizitas Lietuvos pajūryje. Tokių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Spyglys

Vicemerė apdovanota „už asmeninį išskirtinį indėlį”?*

Net 171 Klaipėdos savivaldybės klerkas buvo paskatintas ir apdovanotas, įvertinus jų veiklą per pirmąjį šių metų ketvirtį „kaip viršijančią lūkesčius”. Ir net 49 ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This