Klaipėdoje žada daug krepšinio šimtmečio skirtų renginių

Sportas

Lietuvos krepšinio šimtmečio proga šiemet Klaipėdoje planuojama gausybė įvairiausių su krepšinio susijusių renginių: čempionatų, turnyrų, mokslinių konferencijų, parodų, krepšinio žvaigždžių pokalbių ciklų, tapybos plenerų, įvairių protinių ir video konkursų. Planuojama, kad „Švyturio“ arenoje pasirodys ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė. Lietuvaičiai atrankos į pasaulio čempionatą rungtynėse liepą Klaipėdoje kausis su čekais. Tikimasi, kad čia Lietuvos rinktinė kausis jau su mūsų NBA žvaigždėmis – Domantu Saboniu ir Jonu Valančiūnu.

„Tikimės, kad turėsime vieną iš stipriausių rinktinių per pastaruosius 15-20 metų. Bus visiems įdomu”, – sakė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vydas Gedvilas.

Antradienį Vlado Knašiaus krepšinio mokykloje vykusioje spaudos konferencijoje V. Gedvilas užsiminė ir apie projektą, kuris apskries ne tik didžiuosius Lietuvos miestus, bet ir mūsų šalies miestelius.

„Rolando Skaisgirio iniciatyva dalyvavome ir laimėjome įdomų projektą – žaliųjų programą. Įvairiuose Lietuvos miestuose, tarp jų ir Klaipėdoje, bus pastatyti 4 konteineriai ir ten bus populiarinama žalioji politika, o vienas iš tų konteinerių bus skirtas krepšiniui. Tie konteineriai Klaipėdoje stovės visą savaitę, kur ir kada – nuspręs miesto vadovai. Iš viso planuojama šiuos konteinerius pastatyti 20 Lietuvos miestų ir miestelių“, – sakė V. Gedvilas.

„Mes visus metus turėsime įvairiausių renginių. Stengiamės, kad būtų įtrauktos visos socialinės grupės, visi miestiečiai“, – pasakojo Klaipėdos savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėja Rasa Rumšienė.

Anot jos, vienas pirmųjų renginių, skirtų Lietuvos krepšinio šimtmečiui, – Klaipėdos universitete organizuojama mokslinė konferencija.

„Pagalvojome ir apie krepšinio infrastruktūrą – Dariaus ir Girėno gatvėje bus atnaujinta krepšinio aikštelė, apšviesta, joje bus galima organizuoti krepšinio turnyrus 3×3. Pamąstėme ir apie jaunąją kartą – bus organizuojama oranžinio kamuolio kelionė ir mįslės. Vyks ir krepšinio parodos, ir konferencijos, ir čempionatai, ir įvairūs turnyrai, ir festivaliai, ir diskusijos su Klaipėdos krepšinio žvaigždėmis, bus išleistas ir Klaipėdos krepšinio leidinys. Planuojamas ir konkursas, siunčiant vaizdelius su įvairiausiais dėjimais į krepšį, rinksime nugalėtoją. Programa labai plati – ją artimiausiu metu visiems klaipėdiečiams ir miesto svečiams paviešinsime, kad galėtų sekti, prisidėti ir planuoti savo laiką“, – sakė R. Rumšienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

LCC savo techniką tobulino jaunosios krepšininkės

Baigiantis seniems metams į LCC sporto kompleksą susirinko gausus jaunųjų krepšininkių būrys. 40 mergaičių iš Klaipėdos, Plungės ir Kauno tobulino ...
2023-12-29
Skaityti daugiau

Sportas

Apdovanojo geriausius sportininkus moksleivius

Klaipėdos Piliavietės konferencijų salėje vyko Klaipėdos miesto moksleivių sporto apdovanojimai – pagerbti 244 šių metų Lietuvos čempionai, padėkų sulaukė ir ...
2023-12-07
Skaityti daugiau

Sportas

2027-ųjų Europos moterų krepšinio čempionatas vyks ir Klaipėdoje

Penktadienį Miese (Šveicarija) posėdžiavusi „FIBA Europe“ valdyba vienbalsiai pritarė Lietuvos ir Suomijos kandidatūroms organizuoti 2027 m. Europos moterų krepšinio čempionatą. Abi ...
2023-11-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This