Ukrainiečiams leis nemokamai lankytis renginiuose, vaikams – sportuoti

Politika

Antradienį Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriui užsiminus, jog jis teiks siūlymą leisti nuo karo Ukrainoje į Klaipėdą atvykusiems pabėgėliams nemokamai lankytis miesto kultūros renginiuose bei naudotis sporto bazių paslaugomis, šie klausimai jau trečiadienį buvo pateikti svarstyti Finansų ir ekonomikos komiteto nariams.

Pasak pirmąjį klausimą pristačiusios Kultūros skyriaus vedėjos Eglės Deltuvaitės, kai kurios miesto savivaldybei pavaldžios kultūros įstaigos jau nelaukdamos politikų sprendimo pačios ėmėsi iniciatyvos veltui kviestis į renginius ukrainiečius. Tad be didesnių diskusijų šiam siūlymui bendru sutarimu buvo pritarta.

Ukrainiečiai, norintys nemokamai lankytis miestui pavaldžių kultūros įstaigų renginiuose bei edukacijose, turėtų pateikti savo asmens dokumentą ir jiems išduotą Migracijos departamento pažymą.

Taip pat komiteto nariai be diskusijų sutiko leisti ukrainiečių vaikams nemokamai lankyti sporto mokyklas ir būrelius.

Klausimą pristačiusios Sporto skyriaus vedėjos Rasos Rumšienės teigimu, jau po kelis vaikus yra pareiškę norą lankyti Krepšinio mokyklą, taip pat bokso, imtynių, gimnastikos treniruotes.

Kiek dėl to miesto biudžetas neteks pajamų, ji kol kas atsakyti negalėjo, tačiau suma esą turėtų būti nedidelė, nes, pasak pranešėjos, sporto įstaigų įkainiai „yra simboliniai”.

Šiems sprendimams dar turės pritarti miesto Taryba.

INFORMACIJA

Klaipėdos savivaldybei pavaldžios kultūros įtaigos yra Žvejų rūmai, Etnokultūros centras, Koncertų salė, Tautinių kultūrų centras, Mažosios Lietuvos istorijos muziejus, Kultūrų komunikacijų centras ir Imanuelio Kanto biblioteka.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Tarp Lietuvoje dirbančių užsieniečių daugiausia baltarusių

Šalies darbo rinkoje sparčiai daugėja atvykusiųjų iš užsienio. Per metus jų skaičius išaugo 56 tūkst. ir dabar sudaro beveik 142 ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Regionas

Neringos meras prašo šalies vadovų užtarimo

Neringos meras Darius Jasaitis kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą ir premjerę Ingridą Šimonytę dėl to, kad šiame kurorte gyvenantiems ukrainiečiams ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos įvaizdžio komisija pramiegojo kultūrinę revoliuciją*

Nors nauja valdžia didžiojo Mao metodas keičia miesto įvaizdį, braukdama į šiukšlyną maištingus kūrėjus, savivaldybės sukurta Klaipėdos miesto įvaizdžio komisija, ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This