Centralizuotai šilumai – laikinas nulinis PVM tarifas

Politika

Ketvirtadienį Seimas priėmė Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) įstatymo pakeitimus, kuriais nutarta centralizuotai teikiamai šilumos energijai laikinai sumažinti lengvatinį PVM tarifą iki 0 proc., kompensuojant tiekėjams skirtumą iš valstybės biudžeto.

Naujasis tarifas būtų taikomas atgaline tvarka – nuo 2022 m. sausio 1 d. ir galios šiam šildymo sezonui – iki balandžio 30 d. Tokiu būdu siekiama iš dalies sumažinti Lietuvos gyventojams tenkančią finansinę naštą dėl išaugusių sąskaitų už šildymą ir karštą vandenį.

Skaičiuojama, kad valstybės biudžetas dėl PVM, apskaičiuoto už šilumos energiją ir karštą vandenį, dengimo neteks apie 23,3 mln. eurų.

Už šiuos įstatymo pakeitimus balsavo 112 Seimo narių, susilaikė 9 parlamentarai, prieš balsuojančių nebuvo.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas papildomai Vyriausybei pasiūlė inicijuoti Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo pakeitimus, praplečiant ir paprastinant kompensacijų už šildymą kompensavimo mechanizmą.

„Komitetas siūlo, kad kompensacijas už šildymą gautų ne tik mažas, bet ir vidutines pajamas gaunantys gyventojai, kurie dėl augančių energijos išteklių kainų patiria itin reikšmingas šildymo išlaidas. Pažymėtina, kad šiuo metu Lietuvoje kompensacijas už šildymą gauna tik 110 tūkst. gyventojų ir tai sudaro nedidelę dalį visų namų ūkių“, − tvirtinama komiteto išvadoje.

Šiuo metu centralizuotai teikiamai šilumos energijai galioja lengvatinis 9 proc. PVM tarifas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

1 ir 2 centų monetos išliks?

Ketvirtadienį Seimas priėmė Atsiskaitymų grynaisiais pinigais sumų apvalinimo įstatymą ir lydimųjų teisės aktų pakeitimus, kurie nuo 2025 m. gegužės 1 ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Politika

Seimas sugriežtino prekybą fejerverkais

Ketvirtadienį Seimas priėmė Civilinių pirotechnikos priemonių apyvartos kontrolės įstatymo pataisas, kuriomis nuspręsta nuo šių metų liepos 1 d. griežtinti prekybą ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

ELTA

Viktorija Čmilytė-Nielsen: entuziazmo atsisakyti parlamentinių lėšų nėra

Po susitikimo su Seimo frakcijų seniūnais parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen pripažįsta, kad sutarimo, kaip galėtų keistis parlamentinių lėšų panaudojimo tvarka, ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This