Seniai pasmerktam nugriauti pastatui liko dar mažiausiai devyni mėnesiai

Miestas, Svarbu

Buvusi sporto salė, Pilies g. 2A, kurią Klaipėdos miesto savivaldybė 2012 metais perėmė iš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos, vis arčiau nebūties. Savivaldybė jau ieško rangovo, kuris ją nugriautų per 7 mėnesius už ne didesnę nei 320 000 eurų kainą. Tiesa, yra numatyta galimybė darbus pratęsti dar porą mėnesių.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Dar prieš gerą pusmetį savivaldybė tvirtino, kad šie darbai kaštuos tik apie 100 000 Eur. Tačiau tuomet nebuvo minimas kitas darbų etapas – esamos automobilių stovėjimo aikštelės praplėtimas griaunamo pastato teritorijos sąskaita – per 1 100 kv. m.

Naujoji aikštelės dalis turės būti įrengta analogiškai, tokios pačios kokybės medžiagomis, kaip ir dabar esanti. 

Savivaldybei iš Uosto direkcijos perėmus šį pastatą čia buvo įkurdintas Klaipėdos miesto sporto bazių valdymo centras. O likusi jo dalis pagal panaudos sutartis buvo perduota Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklai „Žiemys“ ir Ukrainiečių kultūros ir švietimo centrui „Rodyna“.

Vėliau, pastato būklei vis prastėjant, šioms įstaigoms ir asociacijoms savivaldybė rado kitas patalpas.

1984 m. pastatyto 4 aukštų gelžbetoninių konstrukcijų pastato likimas iš esmės buvo nulemtas dar tuomet, kai Memelio piliavietės teritorija buvo gražinta miestui. Visuose piliavietės bei jos aplinkos restauravimo, regeneravimo bei tvarkybos dokumentuose buvo numatytas šio pastato nugriovimas.

Pagrindinė priežastis – jis yra svetimkūnis ne tik piliavietės gretimybėje, bet ir visame senamiestyje. Tai ir buvo viena iš priežasčių, kodėl Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija griautiną pastatą nemokamai perdavė savivaldybei – antraip būtų reikėję griauti jai pačiai.

9 Comments

  1. savivaldybė

    griauna todėl, kad labai gera sleptuvė yra įrengta po pastatu.

    Reply
  2. V ir Gis

    Atsipeikėk, Nežiniuk. Saugesnės vietos už dėdės SEMO kišenę nerasi.

    Reply
  3. Lb

    Tai čia kaip išeina pastato nugriovimas 100tūkst. O 1000 kv.m aikštelės praplėtimas 250tūkst. EUR. Čia infliacija tokia baisi ar godumas?

    Reply
  4. Saulius

    o kam griauti pastatą, kuris tarnauja visuomenei? juk vis tiek savivaldybė neturi fantazijos kaip naudingiau įveiklinti šią vietą kaip tik įrengti parkingą automobiliams, kas prieštarauja darnaus judumo planams… Prieš tai buvusi savivaldybės administracija su Simonavičiūte ir Velykiene priešakinėse linijose nesugebėjo šioje gatvėje įrengti statybos normatyvus (STR) atitinkančio patogaus dviračių tako (gavosi per siauras ir be apsauginės zonos nuo gatvės, vingiuotas kaip slalomo trasa), nors, kaip matome, vietos buvo ir yra daugiau negu reikia.
    Šalia esantis automobilių parkingas dažniausiai tuščias, nes kam parkuotis čia jeigu prisiparkavus senamiestyje mokama tokia pati kaina (tai dauguma vis tiek su automobiliais lenda į senamiestį ir taip jį „gaivina”)…

    Reply
  5. >dėl aiškumo

    Tai sakai mokyklose slėptis saugiau? Kacpofašistai įrodė , kad jiems nusišikt net ant tetre pasislėpusių moterų ir vaikų. Tad geriau jau priplėkęs bunkeris .

    Reply
  6. klp

    Na netoli stovintis Astros viešbutėlis taip pat gadina vaizdą, Taryba gali ir jo likvidavimo procedūras pradėti…!

    Reply
    • Pritariu

      Tas vie6butis ,,Astra” atrodo apgailėtinai.,,Sovietinio uostamiesčio” reliktas.

  7. Nežiniukas

    O ten esantį bunkerį-slėptuvę būtina sugriauti? Kur slėpsitės karo metu, kai bomburduos, kvailiai?

    Reply
    • Dėl aiškumo

      Tas bukeris supelyjes, vandens iki kulkšnių, jis neatitinka jokių šiuolaikinių reikalavimų oro vėdinimo, išėjimų ir t.t. Jei remontuoti šį bunkerį tai kainuotų labai brangiai.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This