„Graži ir ta galinga“ už parduotus CD gautas lėšas pervers Ukrainai

Kultūra

Grupė „Graži ir ta galinga“ kovo 24 d. Klaipėdoje, Kultūros fabrike, surengsianti koncertą, apsilankiusius jame ragina įsigyti ir jos CD – visi pardavimų pinigai keliaus Ukrainos palaikymo fondams.

Grupės narės aktorės teigia, jog šių įvykių fone iš pradžių apėmė didelis beprasmybės jausmas.

„Juk visa veikla netenka svarbos. Buvo keista suvokti, kad kūrinys, muzikinė programa, ties kuria dirbame jau daugiau nei metus per vieną naktį, atrodo, tampa tuščia. Sviro rankos ir labiau norėjosi bėgti savanoriauti nei repetuoti dainas, kurios pradėjo labai atsiduoti „pirmo pasaulio problemomis“, – teigia atlikėjos.

„Vis dėlto, nors kurti muziką šiandien keista, bet tikrai prasminga: gyvenimas kare nesustoja, matome, kaip metro stotyse ir apšaudomose ligoninėse gimsta vaikai, kaip apkasuose susituokia Ukrainos kariai – visos mūsų kasdieninės problemos ir džiaugsmai ir toliau egzistuoja. Todėl šių įvykių fone turi egzistuoti ir muzika – įkvepianti, palaikanti, išblaškanti, nuraminanti ir suteikianti paradoksalų muzikinį foną tam, kas vyksta“, – sako grupės narė Ieva Pakštytė.

Pasak aktorių ir atlikėjų, naujuose kūriniuose daug klausimų jos kelia sau – apie laimę būti ten, kur esi, apie sugebėjimą keistis, apie vidinę laisvę. Tai – universalios temos, kurios iš pirmo žvilgsnio gali skambėti kaip penkių moterų mintys apie kasdienybę, tačiau gali veikti ir kaip visos mūsų aplinkos, realybės miniatiūros.

„Ištikus karui, viskas aplink mus atsiduria šio konflikto šešėlyje, tačiau kartu, viskas kalba apie ta patį – apie kovą, kažkam kovą fronte, kažkam – kovą su savimi kiekvieną rytą“, – mintimis dalinasi Ieva.

Be naujų dainų, nuo scenos žiūrovų lauks Birutės Kapustinskaitės kurta dramaturgija bei specialiai šiai programai gimusi Rūtos Venskutės scenografija ir nauji kostiumai.

„Gyvenimas nesustoja, Ukrainoje žmonės kariauja tam, kad jis nesustotų, tam, kad jie galėtų eiti į koncertus, kad galėtų laisvai rinktis, ką nori ir ko nenori girdėti, todėl mes turime naudotis šia teise ir privilegija klausyti muzikos, kol ji skamba“, – į „Mimozos ir sirenos“ pristatymo koncertus kviečia atlikėjos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Baleto šokėjas Yan Malaki: „Noriu, kad šis beprasmis karas kuo greičiau pasibaigtų"

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) baleto trupės artistas, jaunosios kartos menininkas Yan Malaki apdovanotas Kultūros ministerijos teikiamu Auksiniu scenos kryžiumi ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Nuomonės

Šimtas respublikonų „prieš“

Ar nepavėlavo amerikiečiai? Frontas Ukrainoje braška kaip niekada anksčiau; pranešama apie Rusijos pajėgų lėtą judėjimą pirmyn Donecko srityje, ukrainiečiam tragiškai ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Kultūra

„Nemigą" rodys Klaipėdoje ir Šilutėje

Balandžio 25 – gegužės 3 d. Lietuvoje bus parodytas Lietuvos ir Ukrainos kūrėjų garso ir judesio spektaklis „Nemiga“. Sukurtas per ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This