Teatro dienai – studentų spektaklio premjera

Kultūra

Pirmadienį, kovo 21 d., 17 val., Klaipėdos universiteto Socialinių ir humanitarinių mokslų Teatro salėje (319 aud., S. Nėries g. 5) vyks Teatro dienai skirtas renginys – klaipėdiečio dramaturgo Gintaro Grajausko pjesės „Rezervatas“ premjera. Ją su KU studentų teatro trupe pastatė režisierė dr. Jūratė Grigaitienė ir aktorė Virginija Kochanskytė.

Martyno Vainoriaus nuotr.

G. Grajauskas vienaveiksmę pjesę „Rezervatas“ parašė viešėdamas JAV, kur dalyvavo Ajovos universiteto tarptautinio rašymo programoje.

Pirmieji šios pjesės skaitymai įvyko 2004 metais „Naujosios dramos akcijoje“ Vilniuje ir tarptautiniame Avinjono teatrų festivalyje Prancūzijoje.

Pjesėje iškeliama „rezervato“ idėja šiandien tampa ypač aktuali ir daugiaprasmė. Joje kalbama ne tik apie išorinį uždarumą, bet ir apie vidinį „rezervatą“ mūsų galvose, apie bandymus pabėgti nuo rutinos, išsilaisvinti, sugrįžti prie savo šaknų. Globaliame, sintetiniame, gamtos natūralumą prarandančiame pasaulyje labai svarbu išsaugoti savo tapatybę, vidinę autonomiją, tradicijas, amžinąsias vertybes.

Spektaklyje tikrųjų vertybių ir laisvės ilgesys suprantamas kaip bėgimas į „nuosavą“ erdvę, siekiant apsaugoti asmens ir/ar tautos savitumą nuo svetimos, kitų primestos tikrovės. Pjesės veikėjai, pasak paties autoriaus, lyg ir indėnai, tačiau jau labai įtartini, kažkokie indėnizuoti lietuviai, o pats šiuolaikinis pasaulis – rezervatas, pilnas vienišų indėnų.

Vaidina Paulius Stanišauskas, Domas Skirbutas, Joana Žitkevičiūtė, Edvardas Latakas, Ignas Kazbaras, Abigailė Kuksėnaitė ir Karolina Smitriūtė.

Šviesos ir garso režisierius Deividas Skuodas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Kultūra

Skelbia atnaujintą „TheATRIUM“ simbolį ir šūkį

Artėjanti vasara pajūryje sutampa su vienu iš svarbiausių Vakarų Lietuvoje teatrinių įvykių. Jau aštuntą kartą vyksiantis tarptautinis teatro festivalis „TheATRIUM“ ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Kultūra

Arvydas Juozaitis pristatys dvi savo knygas

Vasario 27 d., antradienį, 17 val., Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g.8) įvyks pirmasis „Klaipėdos knyga 2023“ ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This