Europos pinigų viktorinos finale Lietuvai atstovaus klaipėdiečiai

Švietimas

Teisę atstovauti Lietuvai finansinio raštingumo „Eurovizijoje“ – Europos pinigų viktorinos tarptautiniame finale, kuris gegužės 10 d. 13–15 metų mokinius sukvies jau penktąjį kartą, – šiemet iškovojo Klaipėdos „Varpo“ gimnazijos dvejetukas, greičiausiai atsakęs į 15-a virtualaus testo klausimų. Sėkmė lydėjo ir dar vieną šios ugdymo įstaigos komandą – ji užėmė prizinę trečiąją vietą.

Nuotolinėje nacionalinėje viktorinoje šįkart dalyvavo beveik 3000 mokinių iš visos Lietuvos, pasiskirsčiusių į 1300 komandas. 13–15 metų jaunimas varžėsi, kas tiksliai ir greičiausiai atsakys į 15-os klausimų testą finansų, ekonomikos, sukčiavimo prevencijos temomis. Nacionalinę viktoriną penktąkart surengė Lietuvos bankų asociacija (LBA), bendradarbiaudama su mokinių verslumo ugdymo organizacija „Lietuvos Junior Achievement“.

Pirmąją vietą Lietuvos nacionaliniame etape iškovojo penkiolikmečiai Klaipėdos „Varpo“ gimnazijos I klasės mokiniai Aida Šurkutė ir Edvin Oblačinski, trečiąją – jų vienmečiai ir bendraklasiai Domas Miežetis ir Nojus Dvarijonas.

Abi komandas konkursui rengusi ekonomikos ir verslumo mokytoja Linara Jonikienė pasakojo, kad viktorinai mokiniai buvo nusiteikę rimtai – rašėsi ant lentos palūkanų formules, pasiruošė skaičiuotuvus ir labai norėjo laimėti.

„Savo ruožtu pati skatinau labiau orientuotis į procesą, o ne galvoti apie rezultatą – ko gero, tai ir yra viena iš sėkmės priežasčių. Esu įsitikinusi ir nenustoju kartoti mokiniams – kuo daugiau domimės ir dalyvaujame įvairiose iniciatyvose, tuo daugiau galime išmokti, nes tai leidžia praktiškai pritaikyti išmoktus dalykus ir suprasti, kad gyvenime gali praversti ir terminų mokėjimas, ir gebėjimas greitai suskaičiuoti, ir įvairių ekonomikos reiškinių supratimas“, – akcentavo L. Jonikienė.

Mokytojos pastebėjimu, nors kartos keičiasi, kalbėti apie pinigus net jauniausiems visuomenės nariams dažnai tebėra tabu.

„Tai išryškėja ekonomikos pamokose, kurios dėstomos vyresnėse klasėse. O juk supratimą apie pinigus ir laisvę diskutuoti šia tema turėtume įgyti gerokai anksčiau. Manau, geriausių rezultatų suteiktų nuoseklus ugdymas: ankstyviausias – šeimoje, tuomet – su mokytoju ir mentorių pagalba mokyklose bei būreliuose, bei galiausiai savarankiškas domėjimasis šia tema suaugus arba nuodugnesnės studijos pasirinkus atitinkamą specialybę“, – mano ekonomikos mokytoja.

Klaipėdiečiai A. Šurkutė ir E. Oblačinski atstovaus Lietuvai Europos pinigų viktorinos finale, kuris gegužės 10 d. bus tiesiogiai transliuojamas iš Belgijos sostinės Briuselio.

Pernai tarptautiniame konkurse jėgas išmėgino iš viso 50 000 mokinių iš 28 valstybių. Jame geriausiai sekėsi Vengrijos, Airijos ir Slovakijos atstovams.

Konkurso laureatams skirti LBA įsteigti piniginiai prizai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Finansinio raštingumo „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovaus klaipėdiečiai

Teisę atstovauti Lietuvai finansinio raštingumo „Eurovizijoje“ – Europos pinigų viktorinos tarptautiniame finale, kuris 13–15 metų mokinius sukvies jau ketvirtąjį kartą, ...
2021-03-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This