Kovos už Jūsų teisę žinoti kaina – ne tik finansai

Nuomonės, Svarbu

Vasario „Atviros Klaipėdos” ataskaitoje – išskirtinis įvykis. Į mūsų sąskaitą Finansų ministerija už teismą su mumis pralaimėjusią Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybą (ŽEIT) pervedė 3212 eurus.

Tai – 1800 eurų mažiau nei išleidome proceso Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme (LVAT) metu. Jo išplėstinė kolegija nusprendė, kad mūsų išlaidos šioje kovoje už teisę žinoti buvo per didelės. Dėl pirmos instancijos išlaidų vis dar vyksta atskiras procesas, kuris irgi dar kainuos…

Bendrai nuostolių nepatirsime, nes paskelbus apie pirmąjį LVAT sprendimą skaitytojai ir kai kurios įmonės paaukojo tiek, kad galėjome sumokėti visas išlaidas. Aišku, būtų buvę žymiai smagiau skirti tą sumą „Atviros Klaipėdos” veiklos tęstinumui užtikrinti.

O kalbant apie skundus dėl „Atviros Klaipėdos” publikacijų, tai jų tik daugėja. Naujausio autorius – Klaipėdos koncertų salės vadovas Tadas Grabys. Šiam viešajam asmeniui nepatiko, kad publikacijoje apie dviprasmišką jo nurodymą darbuotojams dėl Ukrainos palaikymo akcijų buvo pridėta ir iliustracija su įrašu jo „Facebook” profilyje. Turi direktorius ir kitokių pretenzijų, bet skundo detalizuoti negalima, kol jis vis dar neišnagrinėtas.

Lieka tikėtis, kad šįkart ŽEIT nesugalvos, kad viešųjų asmenų įrašų socialiniuose tinkluose negalima pakartoti žiniasklaidos priemonėje, ir teismų dėl to išvengsime.

Tik labai gaila laiko, kurį reikia skirti atsakymams į tokius absurdiškus skundus. Jis žymiai svarbiau nei pinigai, nes niekada nesugrįš.

Mintys apie laiką, kurį vardan „Atviros Klaipėdos” atimu iš savo šeimos, man neduoda ramybės labiausiai. O finansinė metų pradžia tikrai neįkvepia optimistinėms perspektyvoms. Tačiau galiu pažadėti, jog padarysiu viską, kas bus mano jėgoms, kad „Atvira Klaipėda” panašus lygio išliktų mažiausiai iki kitų metų pavasario, kad padėtume savo skaitytojams susigaudyti būsimame labai įdomiame rinkiminiame laikotarpyje. O toliau jau kaip Dievas duos.

Pabaigai kaip visada – praėjusio mėnesio finansinė ataskaita.

Vasarį VšĮ „Klaipėda atvirai“ gavo 1390,75 Eur pajamų, kurias sudaro 281 Eur fizinių asmenų parama, 1109,75 Eur pervedė juridiniai asmenys už paskelbtus banerius ir nuorodas; išleidome 4431,74 Eur.

Detali išlaidų ataskaita:

Žurnalistų paslaugos – 1326 Eur
Bankiniai mokesčiai – 10 Eur
Mobilusis ir interneto ryšys – 66,66 Eur
Mokesčiai finansų įstaigoms už paramos administravimą – 12,78 Eur
Duomenų saugyklų nuoma – 6,82 Eur
Kuras – 110,02 Eur
SMS paramos administravimo mokestis – 4,06 Eur
Archyvinių dokumentų ir nuotraukų kopijos – 51,9 Eur
Taršos mokestis – 4 Eur
Gyventojų pajamų mokestis – 526,98 Eur
Sausio mėnesio alga redaktoriui – 1243 Eur
Buhalterijos paslaugos – 110 Eur
Sodros mokesčiai – 637,97 Eur
Atlyginimas už straipsnius projektui „Ką pasakoja archyvas” – 272,05 Eur
Nakvynė Vilniuje komandiruotės į Lietuvos centrinį valstybės archyvą metu – 52,5 Eur.

Reklama: indėliai

1 Comment

  1. Pastebėjimas

    Nelengva suktis atviroje Klaipėdoje, uždaroje manau būtų lengviau !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu

Prisidėkite prie „Atviros Klaipėdos" gyvavimo neišleisdami nė cento

Deklaruojant 2023-ųjų pajamas (tai reikia padaryti iki iki gegužės 2 d.) kaip paramą galima ir skirti dalį sumokėto Gyventojų pajamų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Tadai, kodėl taip kukliai?*

„To dar nebuvo, kad savivaldybės biudžetinės įstaigos direktorius reklamuotų savo atvaizdą „visame gražume” miesto stenduose. Skirti GPM prašo daug kas, ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Svarbu

„Atviros Klaipėdos“ rėmėjams - ypatingai gimusios dovanos

Kovo mėnesį, apie kurį ši tradicinė „Atviros Klaipėdos“ ataskaita, nutiko tai, ką aš vadinu stebuklu. Būtent jo dėka galėsime padaryti ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This