Kretingos bibliotekoje – kultūros inovacijų hakatonas

Regionas

Balandžio 2–3 dienomis Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešoji biblioteka rengia hakatoną „Hack Kultūra“, kuriame kviečiami susiburti informacinių technologijų ir kultūros entuziastai.

Hakatonus į pagalbą jau ne vienerius metus telkiasi didžiausios pasaulio organizacijos ir institucijos. Hakatonai orientuoti į aktualių problemų sprendimą ir inovacijų kūrimą. Šis žodis atsirado kaip dviejų angliškų žodžių „hack“ ir „marathon“ hibridas. Hakatono formatas paplitęs pasaulyje ir pasižymi tuo, kad renginio vietoje susibūrusios komandos ieško technologinių sprendimų nurodytai problemai spręsti.

Hakatonas „Hack kultūra“ – pirmą kartą Lietuvoje organizuojamas hakatonas, kurio metu kultūros ir inovacijų kūrėjai bursis į komandas ir telks dėmesį į Klaipėdos regiono kultūros kelių ir objektų, literatūros ir tradicijų puoselėjimo bei saugojimo svarbą. Hakatono metu komandos kurs mobiliųjų aplikacijų, virtualios realybės, multimedijos, interaktyvių programų ir kitų inovacijų prototipus.

Svarbiausią kultūros pokytį skatinančio prototipo kūrėjus vertinimo komisija apdovanos 1000 eurų vertės piniginiu prizu ir idėjos įgyvendinimo mentorystės programa.

Priimti iššūkį ir dalyvauti hakatone rekomenduojama kultūros mylėtojams ir informacinių technologijų entuziastams, visiems, kurie mėgsta lankytis bibliotekose, kultūros centruose ar muziejuose, tiems, kurie dirba kultūros ar technologijų srityje, – archeologams, architektams, bibliotekininkams, duomenų analitikams, fotografams, istorikams, mokytojams, 10–12 klasių moksleiviams, programuotojams, rašytojams, studentams, teatro bendruomenės nariams, technologijų inžinieriams.

Hakatono metu dalyvių komandos bus kviečiamos pateikti įkvepiančių idėjų kuria nors viena iš trijų hakatono temų pasirinktinai. Kiekviena dalyvių komanda gali rinktis temą pagal tai, kokie komandos narių pomėgiai ar kultūrinis suvokimas: 1) Kultūrinio identiteto puoselėjimas. Kaip išsaugoti etninę kultūrą, tradicijas ir papročius? 2) Knygų renesansas. Kaip stiprinti teigiamą visuomenės požiūrį į skaitymą? 3) Klaipėdos regiono išskirtinumo ženklai. Kokiais būdais inspiruoti lankytojų skaičiaus didėjimą?

Dalyvavimas hakatone „HACK kultūra“ yra nemokamas.

Norint dalyvauti reginyje ankstesnė patirtis hakatonuose nėra būtina, svarbiausia – kūrybinė idėja ir 4–6 žmonių komanda. Jei neturite komandos, galite registruotis individualiai, renginyje jūs būsite priskirtas komandai. Į hakatoną registruokitės užpildydami formą. Ją ir renginio programą galima rasiti ir Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešosios bibliotekos interneto svetainėje. Registracija tęsis iki kovo 31 d. 22 val.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Edgaras Riabko - hakatono „Portathon“ jaunimo ambasadorius

Dusyk pasaulio vandens formulių F2 čempionu tapęs ir ambicingai naujiems startams besiruošiantis Lietuvos pilotas Edgaras Riabko tapo Klaipėdoje rengiamo tarptautinio ...
2023-09-06
Skaityti daugiau

Verslas

„Portathon“ telkia pajėgas inovacijų šturmui

Spalio 6-8 dienomis Klaipėdoje vyks jau penktasis tarptautinis hakatonas „Portathon“ – pažangių technologinių sprendimų ir būsimų jūrinių startuolių „kalvė“. Pagrindiniai ...
2023-07-27
Skaityti daugiau

Regionas

Įteiktos nominacijos geriausiai Klaipėdos regiono bibliotekai ir bibliotekininkui

Nuo 2012 metų Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos sudaryta komisija kasmet renka ir metų nominacijas –„Išminties marės“ ir „Jonvabalis“ ...
2023-06-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This