Sustabdžiusi „Auskos“ privatizavimą Palanga ieško jai privataus valdytojo

Regionas

Brežnevo vila kadaise vadintus poilsio namus „Auska“ Palangos miesto savivaldybė nori perduoti valdyti privatiems asmenims koncesijos pagrindu.

Kurorto valdžia jau pasirašė sutartį dėl „poilsio namų „Auska“ komplekso paskirties konversijos/teritorijos plėtros – „Sveikatingumo ir Socialinių paslaugų sinergija“ viešojo ir privataus sektoriaus koncesijos konkurso dokumentų rengimo bei derybų proceso organizavimo”.

Šiuos dokumentus sutarta parengti per dvejus metus. Sandorio kaina – 9 000 eurų. Rangovas – fizinis asmuo Giedrius Ruseckas.

Jis įsipareigojo parengti koncesijos konkurso sąlygas bei sutarties projektą ir suderinti juos su Centrine projektų valdymo agentūra. Rangovas taip pat turės organizuoti derybas su potencialiais koncesininkais.

Vilą, kurioje buvo teikiamos apgyvendinimo ir maitinimo paslaugos, Vyriausybė planavo privatizuoti, ji buvo perduotas valdyti Turto bankui. Tačiau Palangos miesto pageidavimu „Auska“ 2020 metais buvo atiduota savivaldybei.

Tuometinis premjeras Saulius Skvernelis teigė, jog yra svarbiausia, kad „šitas objektas, valstybės turtas, nebūtų privatizuotas ir atitektų, ką savivaldybė siūlo, nuo vaikų poilsio, vasaros stovyklų organizavimo iki neformaliojo švietimo”. 

Praėjusią vasarą vilą „Auska“  dvejiems metams išnuomojo įmonei MB „Roko virtuvė“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Irena Šiaulienė nori į Europos Parlamentą

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ pagarsino savo kandidatų į Europos Parlamentą sąrašą. Jo lyderiu yra eurokomisaras Virginijus Sinkevičius. Tarp kandidatų yra ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Miestas

Pagaliau pradės statyti komisariato automobilių aikštelę

Turto bankas paskelbė pasirašęs sutartį su UAB „HSC Baltic“ dėl Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato antžeminės daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Regionas

Neringos meras prašo šalies vadovų užtarimo

Neringos meras Darius Jasaitis kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą ir premjerę Ingridą Šimonytę dėl to, kad šiame kurorte gyvenantiems ukrainiečiams ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This