Tvarkys Kuršių nerijos dviračių taką

Regionas

Susisiekimo ministerija praneša, jog pradedami tvarkyti du kritinės būklės Smiltynės–Nidos pėsčiųjų ir dviračių tako ruožai. Visuomenė kviečiama susipažinti su dviejų pirmų šio tako ruožų projektiniais sprendiniais: Klaipėdos miesto savivaldybėje (nuo 2,104 iki 2,956 km) ir Neringos savivaldybėje (nuo 2,956 iki 15,567 km).

Visuomenei pristačius šių ruožų projektinius sprendinius ir jiems pritarus, bus rengiami tolesni projekto įgyvendinimo planai, nustatomi projektavimo užbaigimo ir statybos darbų pradžios terminai. Planuojama, kad rangos darbai šiuose dvejuose tako ruožuose prasidės šių metų II pusmetį, rekonstrukcijos pabaiga planuojama 2023 m. 

Rekonstrukcijos metu numatoma sutvarkyti tako dangą, įrengti apšvietimą ties gyvenamosiomis vietovėmis, kitą dviratininkų ir pėsčiųjų saugumą užtikrinančią infrastruktūrą.

Rekonstruojamas takas suskaidytas į 4 ruožus. Šiuo metu taip pat rengiami ir kitų tako ruožų rekonstravimo techninio darbo projektai. Per artimiausius kelerius metus planuojama iš esmės sutvarkyti apie 36 km pėsčiųjų ir dviračių tako nuo Smiltynės iki Preilos. 

Pasak Kelių direkcijos direktoriaus Remigijaus Lipkevičiaus, kadangi šis takas yra „EuroVelo“ trasa, juo važinėja ne tik vietiniai gyventojai – juo vyksta ir tarptautinis susisiekimas dviračiais. Rekonstravus taką bus užtikrinta, kad nuo Smiltynės perkėlos Nidą bus galima patogiai pasiekti dviračiu atsisakant kelionės automobiliu.

Skelbiama, jog Kelių direkcija galėjo pradėti šio tako projektavimo darbus tik tuomet, kai Neringos ir Klaipėdos miesto savivaldybės sutiko pasirašyti bendradarbiavimo sutartis ir savivaldybių tarybos priėmė sprendimus, kad, kai takas bus rekonstruotas, jį minėtos savivaldybės perims valdyti nuosavybės teise. 

Sutvarkius pėsčiųjų ir dviračių taką ir perdavus jį savivaldybėms, Klaipėdos miesto savivaldybei priklausys 850 m, o Neringos savivaldybei apie 35 km tako.

Viešas susirinkimas, kuriame bus pristatomi abiejų ruožų projektiniai sprendiniai, organizuojamas balandžio 8 d. 15 val. „Zoom“ platformoje. Prisijungimo prie tiesioginės transliacijos nuoroda – čia.  

INFORMACIJA

52 km ilgio dviračių trasa Kuršių nerijoje jungia visas Neringos gyvenvietes – Smiltynę, Juodkrantę, Pervalką, Preilą ir Nidą. Dviračių takas nuo Smiltynės iki Pervalkos buvo tiesiamas 2003–2007 m., o takų ruožai, einantys nuo Pervalkos ir Preilos jūros link, – dar anksčiau, atitinkamai 1978 m. ir 1982 m. Nuo įrengimo šie ruožai nebuvo rekonstruojami, buvo atliekamas tik būtinasis remontas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Kopgalio forto krantinę pritaikys edukacinėms reikmėms

Lietuvos jūrų muziejaus užsakymu parengti ir visuomenei pristatomi projektiniai pasiūlymai, numatantys pritaikyti Kopgalio forto krantinę edukacinėms reikmėms, kuriuos parengė UAB ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Laiškai iš jūros, Svarbu

Burlaivininko užrašai: Klaipėdieti, plaukiam į Juodkrantę!

Klaipėda – miestas prie vandenų: Baltijos jūros, Kuršių marių ir Dangės upės. Gamta, geografija ir istorija vertė klaipėdietį lipti į ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This