Išdalintos „Padėkos kaukės”

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

Po dvejų metų pertraukos Teatro dienai skirtas klaipėdiečių renginys – „Padėkos kaukių” apdovanojimai – šeštadienį Klaipėdos žvejų rūmuose vėl vyko gyvai.

Ceremonijos metu jau 16- tą kartą už reikšmingiausius praėjusių, 2021-ųjų, metų teatro darbus apdovanoti miesto teatralai. Šįkart į penkias nominacijas buvo pasiūlyta 15 pretendentų.

Eglės Sabaliauskaitės nuotr.

Metų aktoriaus nominacija atiteko Vaidui Jočiui už vaidmenis Klaipėdos dramos teatro spektakliuose „Sniego karalienė“, „Borisas Godunovas“, „Varovai“, „Tarp Lenos kojų arba Švenčiausiosios Mergelės Marijos mirtis pagal Mikelandželą Karavadžą“.

Metų vaidmens nominacija skirta Renatai Idzelytei už Lenos vaidmenį Klaipėdos dramos teatro spektaklyje „Tarp Lenos kojų arba Švenčiausiosios mergelės Marijos mirtis pagal Mikelandželą Karavadžą“.

Metų spektakliu pripažintas Klaipėdos dramos teatro spektaklis „Borisas Godunovas“ (rež. Jan Klata).

Metų teatro meno kūrybine komanda tituluota Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto trupė už vienaveiksmius šokio spektaklius „Stabat Mater“ ir „Šventasis pavasaris“.

Tuo metu ilgamečiam muzikinio teatro solistui Šarūnui Juškevičiui skirta nominacija „Už nuopelnus teatro menui“. Jis teatro scenoje sukūrė daugiau kaip 70 vaidmenų operose, operetėse, miuzikluose ir dramos spektakliuose. 

Po renginio, kuriame pasirodė įvairūs atlikėjai, jo dalyviai ir svečiai turėjo galimybę pamatyti apdovanojimų idėjos autoriaus Alvydo Vizgridos sukurtą spektaklį „Sebastianas”.

INFORMACIJA

Padėkos kaukė, kurios autorius yra juvelyras Vidas Bizauskas, tai juvelyrikos meno miniatiūra iš sidabro, puošta auksu ir brangakmeniais – ypatingas apdovanojimas, teikiamas už Klaipėdoje kuriančių teatralų pasiekimus bei reikšmingiausius praėjusių metų darbus bei ryškiausius teatrinio gyvenimo įvykius.

3 Comments

  1. režisierius

    Laikas keisti komisiją.Apdovanojimą skiria „Borisui Godunovui”,kurio „Auksinių kryžių”komisija net nepastebėjo… Nuvertino „Tarp Lenos kojų…”kuris buvo nominuotas net keliose kategorijose , o „kryžių” gavo šviesų dailininkė….Klausimas ką komisijoje veikia Rita, ar Romandas?Profesionalai?Teatro meno?Čia rimtai?….

    Reply
  2. Anonimas

    Kovid jau nebėra?

    Reply
  3. ...

    Kad ir smulkmena, tačiau atkreipi dėmesį.

    Kad ačiū Eglei Sabaliauskaitei – už labai gražias nuotraukas! Gerai pagautos akimirkos. Labai malonios spalvos 🙂

    …arba kaip tik toks buvo scenos apšvietimas. Bet vis tiek gražu 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

Įteiktos „Padėkos kaukės“ už 2023-iųjų darbus

Pasitinkant Tarptautinę teatro dieną už reikšmingiausius 2023 metų darbus ir nuopelnus teatro menui Klaipėdoje kuriantiems teatralams įteiktos „Padėkos kaukės“. Labiausiai ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia 2024 žingsniai aplink Žvejų rūmus

Iki gražiausių metų švenčių likus kiek mažiau nei savaitei, Žvejų rūmai kviečia prasmingą laukimą praturtinti įstaigoje vyksiančiuose šventiniuose renginiuose. Jau ...
2023-12-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dešimtą kartą atgis eglučių kiemelis

Artėjant Kalėdoms Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios biblioteka jau dešimtus metus organizuoja vadinamąjį eglučių kiemelį, kasmet suburiantį bendruomenes ir kuriantį ypatingą ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This