„Neptūnas“ krito paskutinėmis sekundėmis

Sportas

Klaipėdos „Neptūnas“ po permainingos ir įnirtingos kovos šeštadienio vakarą namuose nusileido Jonavos „Cbet“ rezultatu 75:78 (24:14, 21:17, 18:19, 12:28).

bcneptunas.lt nuotr.

Gera energija susitikimą pradėjęs „Neptūnas“ baudė varžovus iš artimų distancijų. Kai Martynas Mažeika pridėjo dar ir tritaškį metimą, klaipėdiečių pranašumas šoktelėjo iki 15 (15:0). „Cbet“ į tai atsakė 7 taškais paeiliui, bet ketvirtį geriau užbaigęs uostamiesčio klubas išsaugojo dviženklę persvarą (24:14).

Antrajame kėlinyje Dainiaus Adomaičio kariauna buvo įgijusi rekordinę, 16 taškų persvarą. Bet prieš ilgąją pertrauką Tomas Zdanavičius dvitaškiu metimu Jonavos ekipos atsilikimą sumažino iki 14 (45:31).

Per pirmąsias 20 dvikovos minučių, uostamiesčio komanda puikiai realizavo dvitaškius metimus, kurių įmetė 12 iš 17, kai tuo tarpu „Cbet“ – tik 8 iš 19.

Trečiajame kėlinyje Deividas Gailius savo firminiu judesiu išprovokavo varžovą pražangą ir sumetė visus tris baudos metimus, po kurių klaipėdiečiai fiksavo 17 taškų persvarą (57:40). Vis dėlto įspūdingais dėjimais pasižymėjo Juan‘as Palacios‘as ir Jeffery Garrett‘as, o Virginijaus Šeškaus ekipos deficitas sumažėjo iki 10 (60:50).

Klaipėdos ekipa ketvirtą kėlinį pradėjo taškų sausra, o „Cbet“ tuo puikiai naudojosi. 5 minutes be taškų praleidęs „Neptūnas“ sugėrė varžovų spurtą 15:0 (63:65). Taškų badą nutraukė D.Gailius, pataikęs sudėtingą tolimą metimą per Kahlil‘o Thomas‘o rankas (66:65). Itin atkakliai klostėsi paskutinės ketvirtojo ketvirčio minutės. D. Gailius smeigęs dar vieną tritaškį ir vėl išvedė Klaipėdos ekipą į priekį, bet Edvinas Šeškus taip pat įmetė tolimą metimą ir „Cbet“ įgavo 2 taškų pranašumą (69:71). Kitoje aikštės pusėje rezultatą išlygino Ž. Janavičius dvitaškiu metimu, bet Evaldas Šaulys, likus žaisti 34 sekundes smeigė trijų taškų vertės metimą (71:74). Dar vieną dvitaškį pridėjęs Ž. Janavičius deficitą sumažino iki 1. E. Šaulys realizavo 1 baudos metimą iš dviejų, o D. Gailius prasiveržimu rezultatą išlygino (75:75). Vis dėlto paskutinę galimybę turėję „Cbet“ krepšininkai, o tiksliau E. Šeškus pasinaudojo – smeigė šaltakraujišką tritaškį metimą (75:78).

Šiose rungtynėse dėl nugaros skausmų komandai padėti negalėjo M. Jogėla.

STATISTIKA

Klaipėdos „Neptūnas“: Ž. Janavičius ir D. Gailius – po 19, J. Jucikas 15, B. Griciūnas 8.

Jonavos „Cbet“: E. Šaulys ir E. Šeškus – po 13, J. Garrett‘as ir L. Anderson‘as – po 10.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

Trečioji iš eilės Klaipėdos „Neptūno" pergalė

Šeštadienį išvykoje Klaipėdos „Neptūnas” (9/12) po atkaklios kovos Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įveikė Vilniaus „Rytą“ (16/4) minimalia persvara 84:83 (18:11, ...
2024-03-16
Skaityti daugiau

Sportas

Nepriklausomybės dienai - moksleivių 3x3 krepšinio turnyras

Ketvirtadienį Klaipėdos „Versmės“ progimnazijoje įvyko 3×3 krepšinio turnyras, skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Neseniai atnaujiną mokyklos sporto salę užplūdo ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas” susiejo ateitį su 18-mečiu

Klaipėdos „Neptūnas” su 18-mečiu krepšininku Kristupu Leščiausku sudarė naują ketverių metų sutartį. „Vienas iš klubo tikslų yra išlaikyti kuo daugiau ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This