Paminėjo Jūrų uosto pasienio užkardos perėmimo 30-metį

Uostas ir jūra

Lygiai prieš 30 metų Lietuvos pareigūnai iš rusų pasieniečių perėmė pasienio kontrolę Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste.

Organizatorių nuotr.

Šia datai paminėti vykusio renginio metu buvo prisiminti svarbiausi ir įsimintiniausi to meto įvykiai. Prisiminta, kuomet rusams atsisakius palikti Tarptautinės jūrų perkėlos pasienio kontrolės punkto patalpas, 1992 m. Pasienio apsaugos tarnybos vadu buvęs Stanislovas Stančikas, pirmasis Pakrančių apsaugos rinktinės vadas Juozapas Algis Leišis, jo pavaduotojas Vincas Požarskas ir Tarptautinės jūrų perkėlos direktorius Vytautas Vaičekauskas paskelbė bado akciją.

Ji truko kelias dienas, o vėliau sovietų pareigūnai vis tik užleido uosto kontrolę nepriklausomybę atgavusios Lietuvos pasieniečiams.

Renginyje atsiminimais dalijosi S. Stančikas, V. Vaičekauskas ir tų įvykių liudininkais tapę tuometinis uostamiesčio meras Benediktas Petrauskas, tarybos pirmininkas Vytautas Čepas, Algirdas Grublys ir kiti.

Renginio metu antrojo laipsnio Valstybės sienos apsaugos tarnybos pasižymėjimo ženklais „Už nuopelnus“ apdovanoti lemtingų įvykių dalyviai S. Stančikas ir V. Požarskas. Toks pat apdovanojimas po mirties skirtas ir J. A. Leišui, kuris įteiktas velionio artimiesiems.

V. Vaičekauskas apdovanotas Valstybės sienos apsaugos tarnybos garbės ženklu „Už nuopelnus valstybės sienos apsaugai“, grupei tuometinių įvykių dalyvių įteikti VSAT vado padėkos raštai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdietis kontrabandininkas įpročių nekeičia

Uostamiestyje pasieniečiai sulaikė klaipėdietį, jau pernai baustą už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis. Šįkart savo namuose ir pagalbinėse patalpose jis ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Švietimas

Naują kadenciją KU rektorius pradeda su atsinaujinusia komanda

Kovą 4-ąją kadenciją baigiantis ir naują vadovavimo Klaipėdos universitetui (KU) penkmetį pradėsiantis rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas penktadienį pristatė KU ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This