Kviečia siūlyti kandidatus tapti kultūros magistrais

Kultūra

Klaipėdos savivaldybės administracijos Kultūros skyrius kviečia kultūros organizacijas bei fizinius asmenis siūlyti pretendentus Klaipėdos kultūros magistro vardui gauti.

Klaipėdos kultūros magistras – išskirtinis Klaipėdos miesto savivaldybės įsteigtas apdovanojimas, teikiamas už nuopelnus miesto kultūrai menininkams ar kitiems kultūros darbuotojams. Apdovanojimo regalijos – renesansinio auksinio su brangakmeniais žiedo rasto Klaipėdos piliavietėje tiksli replika bei magistro vardo suteikimą patvirtinantis dokumentas – Klaipėdoje teikiamos nuo 2003-ųjų. Šiuo iškiliu apdovanojimu jau pagerbti 40 iškiliausių Klaipėdos kultūros ir meno kūrėjų.

Kultūros magistro žiedas.

Siūlant pretendentą reikia pateikti jo nuopelnų Klaipėdos miesto kultūrai aprašymą (recenzijų, straipsnių, atsiliepimų kopijos, autoriaus spausdinti darbai, rekomendacijos, kitų institucijų įvertinimai, duomenys apie apdovanojimus ir kita); pretendento gyvenimo aprašymą. Teikdamas kandidatą teikėjas patvirtina, kad pretendentas yra apie tai informuotas bei sutinka gauti apdovanojimą ir regalijas.

Pretendentus vertins Klaipėdos kultūros magistro vardo suteikimo komisija, kurią sudaro Klaipėdos meras, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas bei Kultūros ir meno tarybos nariai. Komisijos pirmininkas yra meras.

Klaipėdos kultūros magistro regalijos bus įteikiama specialios ceremonijos metu rugpjūčio 1 d.

Pasiūlymai priimami ir registruojami iki balandžio 29 d. (penktadienio) 15.45 val.

Pasiūlymus galima pateikti elektroniniu būdu per e. pristatymo sistemą, o popierinius dokumentus galima atnešti į Savivaldybės administracijos Klientų aptarnavimo skyrių, ant voko būtina nurodyti „Pretendentas į Kultūros magistrus“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Klaipėdos gimtadienio proga - pagarba išskirtiniams miestiečiams

Antradienio vakarą Klaipėdos piliavietėje miesto gimtadienio proga tradiciškai inauguruoti naujieji šiais metais išrinkti kultūros magistrai ir įteiktos garbės piliečio regalijos. ...
2023-08-01
Skaityti daugiau

Kultūra

Išrinkti nauji Klaipėdos kultūros magistrai

Dar trys iškilios asmenybės papildys garbingą Klaipėdos kultūros magistrų sąrašą. Kultūros magistro vardo suteikimo komisijos sprendimu penktadienį šis titulas suteiktas ...
2023-06-02
Skaityti daugiau

Kultūra

Skelbiami pretendentai į Klaipėdos kultūros magistrus

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija skelbia pretendentus Klaipėdos kultūros magistro vardui gauti. Šių metų pretendentai yra Valentinas Masalskis, Guoda Giedraitytė, Olga ...
2023-05-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This