Mokesčių vengė ir klastodami kadastrines bylas bei vertinimo dokumentus

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo bei dokumento klastojimo ir disponavimo suklastotu dokumentu. Tokie įtarimai pareikšti vienai Klaipėdos apskrityje veikiančiai bendrovei, užsiimančiai gyvenamųjų namų statybomis, ir su ja susijusiems bei paslaugas teikusiems asmenims.

Kovo 8 d. buvo atliktos 42 kratos Klaipėdos apskrityje. Jų metu išimti grynieji pinigai, sulaikyti 5 asmenys, kuriems įteikti pranešimai apie įtarimus bei atliktos jų apklausos. Vienam iš įtariamųjų paskirta kardomoji priemonė suėmimas. Ikiteisminio tyrimo metu apribota įtariamiesiems priklausančio turto nemažiau kaip už 100 000 eurų.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia įtarti, kad 44-erių įmonės direktorius, veikdamas bendrai su buhalterines paslaugas teikiančios įmonės buhalteriu, dalies iš fizinių asmenų gautų grynųjų pinigų neapskaitydavo – ne mažiau kaip 250 000 eurų. Dėl to nesumokėta ne mažiau kaip 90 000 eurų.

Taip pat įtariama, kad įmonės vadovas pasitelkė matininko paslaugas teikiančios įmonės vadovą, kuris kadastrinėse bylose įrašydavo tikrovės neatitinkančius duomenis apie statinius žemės sklypuose – esą sandorių sudarymo metu statinių žemės sklypuose nėra. Be to, pasitelktas turto vertinimo paslaugas teikiančios įmonės darbuotojas turto vertinimo dokumentuose įrašydavo tikrovės neatitinkančią informaciją nurodydamas neteisingus duomenis apie pastatytų namų baigtumo procentą ir jų vertę.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Verslo angelas tapo nuodėmingu

Pirmos instancijos teismas už melagingų parodymų davimą nuteisė Klaipėdos bankroto administratorių, Lietuvos verslo angelų tinklo-asociacijos „LitBAN” narį Tomą Malinauską. Klaipėdos ...
2023-11-20
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Verslo angelą nutupdė į teisiamųjų suolą

Klaipėdos bankroto administratorius, Lietuvos verslo angelų tinklo-asociacijos „LitBAN” narys Tomas Malinauskas kurį laiką turės minti Klaipėdos apylinkės teismo slenkstį ir ...
2023-06-22
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Buvęs mokymo centro direktoriaus pavaduotojas lieka nuteistas už kyšininkavimą

Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tirtą bylą dėl kyšininkavimo ir dokumentų suklastojimo, paliko galioti pirmosios ...
2023-03-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This