Naujoji apylinkės teismo pirmininkė: „Teisme taip pat labai svarbu bendradarbiavimas ir bendravimas”

Veidai

Kovo 29-ąją Klaipėdos apylinkės teismo pirmininkės pareigas pradėjo eiti šio teismo teisėja, klaipėdietė Kristina Serdiukienė, teismų sistemoje dirbanti nuo 2001-ųjų.

Karjerą pradėjote nuo Vilniaus 3-iojo apylinkės teismo posėdžių sekretorės pareigų, 2002 metais Klaipėdos miesto apylinkės teisme dirbote vyriausiąja administracinių bylų raštinės specialiste, nuo 2004-ųjų – teisėjo padėjėja, 2011 metais buvote paskirta Panevėžio apylinkės teismo teisėja, o 2015-aisiais sugrįžote tęsti teisėjos darbą uostamiesčio teisme. Ar labai pasikeitė teismai per 20 metų?

Pastebėjau, kad per visus šiuos metus nuolat daugėjo asmenų, besikreipiančių į teismą, pasikeitė ir pačių bylų pobūdis – jos sudėtingėja. Žinoma, teismai modernėja – atsirado elektroninės bylos, „Zoom“ konferencijų programos, per kurias posėdžius galima rengti nuotoliniu būdu. Džiugu, kad kai kas teismų sistemoje yra ir pastovaus – dalis darbuotojų teisme dirba daugiau nei dvidešimt metų. Tokie darbuotojai tikra retenybė ir vertybė: jie atsidavę savo darbui, lojalūs ir tikri savo srities profesionalai!

Lietuvoje pasitikėjimas teismais nėra aukštas. Kaip manote, kas galėtų padėti tokį visuomenės požiūrį pakeisti?

Manyčiau, kad, keliant visuomenės pasitikėjimą teismais būtų galima pasiremti JAV pavyzdžiu. Amerikoje žmonės aktyviai eina į teismą stebėti bylų, tokiu būdu geriau susipažįsta su teismo procesu, sužino tam tikras bylos aplinkybes, todėl dažnu atveju teismo sprendimas nebūna visiškai netikėtas. Lietuvoje didelio visuomenės susidomėjimo stebėti teismo posėdžius nėra, bet, jei žmonės būtų labiau informuojami, kad viešus teismo posėdžius gali stebėti visi norintys, ko gero, šis požiūris palaipsniui keistųsi.

Vadovybės pasikeitimas neretai siejamas su pokyčiais ir pačios organizacijos viduje. Kokias vertybes galėtumėte išskirti ir kokia būtų Jūsų vizija dėl teismo ateities?

Kaip ir bet kurioje organizacijoje, teisme taip pat labai svarbu bendradarbiavimas ir bendravimas, gera vidinė komunikacija. Teismas – viena didelė komanda, todėl gera darbinė atmosfera, įtampų nebuvimas, greitas ir kokybiškas bylų nagrinėjimas yra prioritetinės sritys. Žinoma, greta to būtina puoselėti ir kitas neatsiejamas nuo teismo veiklos vertybes, tokias kaip teisingumas, sąžiningumas, žmogaus teisių užtikrinimas ir apsauga.

Ko palinkėtumėte sau ir teismo bendruomenei?

Tiek sau, tiek teismo darbuotojams palinkėčiau susitelkimo, profesionalumo, kantrybės ir ištvermės, įgyvendinant bendrą tikslą – teisingumo vykdymą.

Dosjė

Kristina Serdiukienė gimė 1976 m. Klaipėdoje.

1995 m. baigė Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatoriją.

1999 m. N. Skučienės kalbų ir verslo vadybos aukštesniojoje mokykloje įgijo verslo teisės specialybę.

2002 m. Lietuvos teisės universitete (M. Romerio universitetas) įgijo teisės bakalauro kvalifikacinį laipsnį.

2004 m. Lietuvos teisės universitete (M. Romerio universitetas) įgijo teisės magistro kvalifikacinį laipsnį.

2020-01-24 – 2022-02-04 asociacijos „Apylinkės teismų teisėjų sąjunga“ pirmininkė.

Nuo 2020 m. Teisėjų tarybos narė.

Kalba prancūzų, rusų kalbomis.

Pomėgiai: genealoginiai tyrinėjimai, skambinimas pianinu.

Interviu – iš Klaipėdos apylinkės teismo pranešimo spaudai

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Suimtas merginos išžaginimu įtariamas vyras

Klaipėdos apylinkės teismas ketvirtadienį patenkino prokuratūros prašymą ir trims mėnesiams leido suimti merginos išžaginimu įtariamą vyrą. Apie tai Eltai pranešė ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Mačete besišvaistęs klaipėdietis prieš teismą stos jau kitą savaitę

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai praneša pradedantys nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje anksčiau ne kartą teistas klaipėdietis kaltinamas tuo, kad ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Sugėrovą sunkiai sužalojęs vyras siunčiamas už grotų

Klaipėdos apylinkės teismas praneša realia laisvės atėmimo bausme nuteisęs klaipėdietį, kuris, būdamas girtas, sunkiai sužalojo žmogų. Byloje nustatyta, jog kaltinamasis ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This