Sulaikyti automobilį sudeginę asmenys

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nustatė ir sulaikė keturis asmenis, įtariamus tyčia sugadinus svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas 2021 m. liepą, policijai gavus pranešimą dėl vienai iš bendrovių priklausančių dviejų prabangių automobilių sugadinimo Kretingos rajone. Vienas iš jų buvo padegtas, o kitam – išdaužtas stiklas. Taip bendrovei buvo padaryta daugiau nei 30 000 eurų turtinė žala.

Šiemet kovą uostamiesčio pareigūnai, bendradarbiaudami su Šiaulių apskrities kolegomis Šiaulių mieste sulaikė keturis įtariamuosius – 32, 36, 39 ir 53 metų amžiaus vyriškius. Įtariama, kad jie nusikaltimui ruošėsi iš anksto, pasiskirstė vaidmenimis bei 2021 m. liepą, nakties metu, degiu skysčiu apipylė automobilio priekinę dalį ir ją padegė. Taip pat įsibrovėliai kirviu išdaužė šalia stovėjusio kito automobilio galinį
langą.

Tęsiant tyrimo veiksmus buvo atlikta krata 32 metų asmens, dirbančio vienoje iš uždarųjų akcinių bendrovių, gyvenamojoje vietoje Kaune ir rastas galimai neteisėtai laikytas pistoletas bei 30 šovinių. Kratos 36 metų niekur nedirbančio šiauliečio gyvenamojoje vietoje metu pareigūnai rado tris šovinius. Tą pačią dieną atliktus kratą 53 metų niekur nedirbančio kito šiauliečio gyvenamojoje vietoje rasta apie 22 g narkotinės medžiagos – kanapių.

Visi sulaikytieji teisėsaugai gerai žinomi. 32 metų vyriškis yra anksčiau teistas už pasikėsinimą padaryti vagystę, neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis ar sprogmenimis. 36-erių vyras anksčiau teistas už vagystes Vokietijoje, Austrijoje ir Prancūzijoje, 2021 m. jam buvo pareikšti įtarimai dėl neteisėto kanapių ar aguonų auginimo, pasikėsinimo neteisėtai disponuoti labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu. 39 metų vyriškiui 2021 m. buvo pareikšti įtarimai dėl neteisėto kanapių ar aguonų auginimo, pasikėsinimo neteisėtai disponuoti labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu, nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo. O 53 metų vyriškis 2021 m. buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą dėl vairavimo išgėrus.

Visi įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę. 32 metų vyriškiui paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, kuri vėliau pakeista į intensyvią priežiūrą, užstatą bei dokumentų paėmimą. Kitiems įtariamiesiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Už svetimo turto sunaikinimą ar sugadinimą visuotinai pavojingu būdu baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų. Už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki 5 metų. Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 2 metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Teismas palaimino Kretingos mero susitarimą su prokuratūra. Su kitais politikais bylinėjamasi (atnaujinta)

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisėjo Sauliaus Zajarsko nutartimi pirmadienį buvo patvirtinta Klaipėdos apygardos prokuratūros ir Kretingos rajono mero ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Veidai

Dėl aviacijos inžinerijos pajūrį iškeitė į Kauną

Aviacija Kauno technologijos universiteto (KTU) transporto inžinerijos doktorantą Mindaugą Dagilį privertė iškeisti Kretingą į Kauną. „Nuo antros klasės gyvenau Klaipėdoje, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This