Žada, kad Meno kiemas į renginius kvies ir šiemet

Kultūra

UAB „Adseva“, valdanti prekinį ženklą „10 TILTŲ“, pernai gavusi 14.480 eurų Klaipėdos savivaldybės paramą projektui, kurio metu siekta įveiklinti Bažnyčių g. 6 esantį esantį vadinamąjį Meno kiemą, teigia, jog sukurta infrastruktūra ir įdirbis leis ir šiemet sukviesti miestiečius bei Klaipėdos svečius į kino seansus, muzikos, vakarus, pasirodymus ir kitus kultūrinius renginius.

Projekto metu sukurtas universalus Kiemo amfiteatras, kuris suteikė galimybę teatro trupių repeticijoms, performansams, muzikavimui, diskusijoms, viešam skaitymui. Buvo surengta šeši kino seansai – filmai buvo parinkti kartu su kino klubu „8 ½“.

Taip pat projekto metu buvo organizuotos keturios diskusijų laidos, kurių metu prelegentai diskutavo apie kiemą kaip reiškinį ir jo svarbą Klaipėdos miesto naujųjų laikų istorijai. Diskusijas moderavo istorikas dr. Vasilijus Safronovas, filosofas Aldis Gedutis bei sociologas dr. Liutauras Kraniauskas.

Taip pat buvo organizuotas analogų neturintis renginys „Tapyba gyvai“, kurio metu devyni menininkai iš Klaipėdos, Kretingos ir Vilniaus tapė ir pardavinėjo savo kūrinius, skambėjo Laimono Urbikio džiazo melodijos.  Projektas taip pat padėjo pagrindus naujai lauko galerijai: Klaipėdos šviesų festivalio metu atidaryta Rodion Petroff viešojo meno (public art) instaliacija „Šildomos grindys“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Edgaras Janušauskas: „3D spausdintuvas - kaip Šriodingerio katė“

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Meno kiemą neseniai praturtino rezidento Edgaro Janušausko suprojektuotas bei atspausdintas lietvamzdis. E. Janušauskas, naudodamas modernią ...
2023-08-01
Skaityti daugiau

Kultūra

Bus atidarytas Kalėdinis kiemelis

Gruodžio 2 d., penktadienį, 17 val. Meno kiemas (Daržų g. 10) prisipildys šventinio džiaugsmo ir kalėdinės šviesos. Lankytojai raginami nepraleisti ...
2022-11-28
Skaityti daugiau

Miestas

Kviečia paragauti antivirusinio šiupinio

Rudeniui įsibėgėjant ir vis rečiau sutinkant miesto gyventojus lauko kavinukėse, skvereliuose, gatvėse, klaipėdiečiai kviečiami į KKKC Meno kiemą ir Bažnyčių ...
2021-10-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This