Gimnazistams – prasmingas laikas su Robertu Petrausku

Švietimas

Klaipėdos Baltijos gimnazija tęsia Prasmingų susitikimų ciklą. Ketvirtadienį mokykloje svečiavosi Robertas Petrauskas, istorikas, TV laidų vedėjas, krepšinio komentatorius, istorinių romanų autorius.

Dvi valandas trukusioje improvizuotoje pamokoje paliestos temos nuo patarimų kokį profesinį kelią rinktis iki karo Ukrainoje.

„Būkite drąsūs ir darykite tai, kas jums labiausiai sekasi ir mažiau galvokite, ką žmonės pasakys”, – gimnazistus drąsino Klaipėdos universitete istorijos studijas baigęs R. Petrauskas, pastaruoju metu atsidavęs istorinių romanų rašymui.

Paskutinė jo knyga „Poltava” išleista tik prasidėjus karui Ukrainoje.

Moksleiviai domėjosi svečio įžvalgomis: kodėl pasaulyje vyksta karai, ar pasikeitus Rusijos valdžiai pasikeistų pati šalis, klausė, kaip rašomos knygos, kuo jį taip traukia istorija, kaip pasiekti savo tikslų, jeigu aplinka tam prieštarauja ir kt.

Prasmingi susitikimai su įdomiais ir įkvepiančiais žmonėmis Baltijos gimnazijoje vyksta kartą per mėnesį. Jau įvyko diskusijos su verslininku Robertu Dargiu ir aplinkos ministru Simonu Gentvilu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Baltijos gimnazijoje - tradicinis šokių konkursas

Aistra šokiui, įspūdingi pasirodymai užbūrė tiek žiūrovus, tiek vertinimo komisiją tradiciniame Baltijos gimnazijos organizuojamame Klaipėdos miesto ir apskrities konkurse-festivalyje ,,Baltijos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Švietimas

Gimnazistai įmonėje vysto išmaniojo namo projektą

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikianti PET gamintoja UAB „Neo Group“ jau penktus mokslo metus tęsia bendradarbiavimą su Klaipėdos Baltijos ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos LEZ įmonės tęsia bendradarbiavimą su Baltijos gimnazija

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančios PET gamintojos „Neo Group“ ir „Orion global PET“  jau penktus metus bendradarbiauja su Klaipėdos ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This