Už prekybą neleistinais žvejybos įrankiais – piniginės baudos

Aplinkosauga

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, kovo pabaigoje vykdydami akciją „Lydeka 2022”, tikrino turgavietes bei žvejybos reikmenų parduotuves, ar jose neprekiaujama ne mėgėjų žvejybos įrankiais. Iš prekeivių Skuode, Tauragėje, Šilalėje ir Klaipėdoje aplinkosaugininkai paėmė 73 neleistino dydžio bučiukus vėžiams gaudyti ir 12 tinklų. Kiekvienam pažeidėjui gresia bauda iki 1200 eurų.

Vykdami reidus aplinkosaugininkai nustatė 4 asmenis, pardavinėjusius draudžiamus mėgėjų žvejybos įrankius. Žvejybos reikmenų parduotuvėse Skuode, Šilalėje ir Klaipėdoje buvo prekiaujama draudžiamų išmatavimų bučiukais vėžiams gaudyti. Tauragės turguje buvo prekiaujama ne tik bučiukais, bet ir statomaisiais tinklais. 

Neleistino dydžio bučiukų skersmuo buvo nuo 70 iki 80 cm, ilgis – nuo 1,1 iki 1,35 m.

Mėgėjų žvejybos taisyklės nurodo, kad bučiukas vėžiams gaudyti turi būti ne ilgesnė kaip 100 cm, ne platesnė kaip 50 cm ir ne aukštesnė kaip 50 cm arba ne didesnio kaip 100 cm pagrindo skersmens bei ne aukštesnė kaip 50 cm gaudyklė.

„Šie reidai parodė, kad vis dar yra atvirai pardavinėjami draudžiami, neleistino dydžio žvejybos įrankiai, taip pat nepasidomima jų išmatavimais ir kokia atsakomybė gresia už tokią prekybą. Visiems prekeiviams pabrėžiame, kad prekyba ne mėgėjiškos žvejybos įrankiais yra draudžiama ir asmenims gresia administracinė atsakomybė iki 1200 eurų“, – pranešime cituojamas Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyriausiasis specialistas Mindaugas Salys.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus pagalbos numeris - 111

Lietuvos Raudonasis Kryžius (LRK) primena, jog 2023 metais startavo trumpasis pagalbos numeris 111, kuriuo kreiptis pagalbos į šią organizaciją gali ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Kultūra

„Jungos" jubiliejaus proga - mažųjų šokių konkursas

Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro vaikų šokių studija „Junga“, švenčianti savo 75-ąjį kūrybinės veiklos jubiliejų, savaitgalį Palangos koncertų salėje surengė ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Regionas

Istorijų opera „Klaipėda" skambės Tauragėje ir Šilutėje

Vienas naujausių Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro spektaklių – mažasis spektaklis istorijų opera „Klaipėda“ išvyksta gastrolių: kovo 7 d. 18 val. ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This