Ypatingos svarbos užduočių savivaldybė

Regionas, Svarbu

Praėjusių metais Klaipėdos miesto savivaldybės administracija už vienkartines ypatingos svarbos užduotis 85 kartus paskatino savo darbuotojus. Tai – beveik perpus mažiau nei 2020 metais, kai už vienkartines ypatingos svarbos užduotis valdininkai buvo paskatinti 158 kartus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Už nepriekaištingą tarnybinių pareigų atlikimą pernai savivaldybės valdininkai buvo paskatinti beveik 400 kartų. 2020 metais tokių paskatinimų buvo šiek tiek mažiau.

Rečiausiai savivaldybės darbuotojai buvo skatinami už pasiektus rezultatus ir įgyvendintus uždavinius. Pernai toks paskatinimas buvo skirtas tik vieną kartą. O 2020 metais – 6 kartus.

Darbuotojai papildomai skatinami ir asmeninių jubiliejų proga. Taip pat – labai gerai įvertinus jų tarnybinę veiklą. Už labai gerai įvertintą veiklą pernai skatinti 63 asmenys, užpernai – 73.

2019 m. Klaipėdos savivaldybės valstybės tarnautojams ir darbuotojams iš viso buvo skirta apie 500 paskatinimų. 2018 m. – apie 400. Klaipėdos savivaldybė neskelbia skiriamų paskatinimų verčių. 

Klaipėdos savivaldybėje dirba per 460 žmonių. Atlyginimų mediana – 1 747 eurų. Daugiausiai uždirba meras, jo pavaduotojai, administracijos vadovai. Didžiausias mėnesinis atlyginimas pernai buvo 4 846 eurų. 

Daugiausiai tarp valstybės karjeros tarnautojų yra vyriausiųjų specialistų – 245. Jų vidutinis mėnesinis atlyginimas – 1694 eurai.

Pagal darbo sutartis dirbančių vyriausiųjų specialistų yra 23. Jų mėnesinis atlyginimas nesiekia 1300 eurų.

Palangos miesto savivaldybės tinklapyje skelbiama, kad 2021 m. IV ketvirtį „11 įstaigų vadovų, 83 valstybės tarnautojai, 26 darbuotojai buvo paskatinti po 500 eurų, 1 – mėnesinės algos pastoviosios dalies dydžio vienkartinėmis piniginėmis premijomis už gerus 2021 metų darbo rezultatus ir gerą darbo pareigų atlikimą arba atlikus įstaigos veiklai ypač svarbias užduotis valstybės lygio ekstremaliosios situacijos visoje šalyje paskelbimo laikotarpiu, arba vienkartinėmis piniginėmis išmokomis Naujųjų metų švenčių proga”.

Pirmąjį metų ketvirtį Palangos miesto savivaldybėje labai gerai įvertinus tarnybinę veiklą buvo paskatinti 8 valstybės tarnautojai 100 procentų nustatytosios valstybės tarnautojo pareiginės algos vienkartinėmis piniginėmis išmokomis, trys valstybės tarnautojai paskatinti suteikiant 5 mokamas poilsio dienas. Per II ir III ketvirčius paskatinimų nebuvo.

Klaipėdos rajono savivaldybės tinklapyje skiltyje „premijos, apdovanojimai” nurodyta, kad informacija paskutinį kartą atnaujinta 2020-01-08. Informacijos apie valdininkų paskatinimus nėra.

Kretingos rajono savivaldybės tinklapyje, toje vietoje, kur turėtų būti informacija apie paskatinimus, yra tik toks įrašas: „Atsiprašome, informacija ruošiama. Galite pabandyti reikiamos informacijos paieškoti senojoje svetainėje www2.kretinga.lt”. O nurodytos svetainės pasiekti nepavyksta.

Tuo metu Vilniaus miesto savivaldybė už ypatingos svarbos užduotis savo darbuotojų neskatina. Skatinama atsižvelgiant į puikius darbo rezultatus, valstybinių švenčių proga ar atlikus vienkartines ypatingos skubos užduotis. Ši savivaldybė neskelbia išsamių duomenų apie darbuotojų skatinimą. Portale vilnius.lt yra tik žinutė, kad per paskutinį praėjusių metų ketvirtį skirtas 601 paskatinimas.

4 Comments

  1. J

    Gerai, kad motyvuojami darbuotojai ! Gyvename demokratinėje visuomenėje, todėl nuomonių ar riekia skatinti dirbančiuosius gali būti skirtingos . ..

    Reply
    • Anonimas

      Savivaldybes darbuotojo komentaras?

    • Anonimui

      Niekada nedirbau savivaldybėje ir nedirbsiu, tiesiog įdomi kiekvieno kiekvieno straipsnio vertė..

  2. Alg

    Alga už tai , kad ateini įdarbą ir prasėdi 8 val 12 min, o skatinama, jie darbe ką nors teikiesi padaryti.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This