Klaipėdos pajūrio paplūdimiuose bus tiesiami ir nauji takai

Miestas, Svarbu

Klaipėdos miesto pajūrį prižiūrinti BĮ „Klaipėdos paplūdimiai” kol kas vien savo jėgomis bando sutvarkyti neseniai praūžusių audrų padarinius. Pasak įstaigos vadovo Olego Mariničiaus, padaryta žala siekia apie 60-80 tūkstančių eurų.

Po audrų vanduo apsėmė ir Melnragės prieškopius. Artūro Šulco nuotr.

Nors Lietuvos pajūrio savivaldybės pagalbos prašė iš Vyriausybės, tačiau jos negavo. Neigiamo atsakymo motyvacija – oficialiai nebuvo paskelbta ekstremali situacija.

Ar reikiamą sumą pajūrio paplūdimių infrastruktūrai sutvarkyti skirs Klaipėdos miesto savivaldybė, O. Mariničius negalėjo atsakyti. Jo teigimu, savivaldybės šių metų biudžetas – neseniai patvirtintas, tad tikslių žinių dar nėra.

Nepaisant to, „Klaipėdos paplūdimiai” šiemet planuoja įrengti naujų medinių takų ir laiptų Smiltynėje ir Melnragės, Girulių paplūdimių poilsio zonose. Lėšos tam buvo numatytos iš anksto.

Smiltynėje darbai bus atliekami Smuklės kalno poilsio zonoje. Iš viso iki lapkričio turėtų būti įrengta beveik 3 000 kv. m medinių takų ir laiptų.

Koks bus bendras šiemet naujai tiesiamų takų ilgis, neprognozuojama, nes „Klaipėdos paplūdimiai” šioms paslaugas teikti skelbia viešuosius pirkimus. O juose laimi tas, kuris pasiūlo mažiausią vieno kvadratinio metro kainą.

Pernai buvo nutiesta daugiau nei kilometras naujų takų paplūdimių zonose, o užpernai – beveik dvigubai daugiau. Nors lėšos šiems darbams atlikti buvo adekvačios.

1 Comment

  1. Gintas

    Papludymiai tai visos Lietuvos, o juos tvarkyti turi Klaipeda, kazkaip keista…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Vandens autobusai - projektas su keturiomis jį „valdančiomis rankomis”

„Jeigu būtų taip paprasta, tokie laivai plaukiotų ir Vilniuje, ir Panevėžyje ir kituose miestuose, – kalbėjo VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Miestas

Įžiemojus iškels vandens autobusų prieplaukas iš Dangės

Žiema kaip visuomet „netikėtai ištiko” ne tik Klaipėdos gatvių valytojus, bet ir šiemet startavusio reguliaraus viešojo transporto vandens autobusais Dangės ...
2023-12-06
Skaityti daugiau

Sveikata

Vadovo Klaipėdos miesto poliklinikai dar neieškoma

Spalio pabaigoje Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus atšaukė savivaldybės pavaldume esančių trijų įstaigų vadovų konkursus. Tarp jų – ir konkursą dėl ...
2023-11-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This