Shodaniečiai Europos čempionate iškovojo visų spalvų medalius

Sportas

Savaitgaly Lenkijos Tarnov mieste vyko Europos karate kyokushin čempionatas, į kurį susirinko beveik 200 dalyvių iš 18 Europos šalių. Šios varžybos buvo sėkmingos Lietuvos rinktinei, kuri komandinėje įskaitoje iškovojo 1 vietą tarp visų šalių laimėdama 4 aukso, 4 sidabro ir 6 bronzos medalius. Lietuvos rinktinės garbę gynę klaipėdiečiai „Shodan” mokyklos kovotojai prie komandinės pergalės prisidėjo vienu aukso, vienu sidabro ir dviem bronzos medaliais.

Europos čempionu kumite (kovų) rungtyje, svorio kategorijoje +95 kg tapo Eventas Gužauskas, taip apgindamas praėjusiais metais Gruzijoje iškovotą čempiono vardą. Pirmoje kovoje Eventas dukart į nokdauną siuntė varžovą iš Latvijos, pusfinalyje įtikinamai įveikė kovotoją iš Vengrijos, o finale kitam Lietuvos kovotojui patyrus traumą pergalė atiteko shodaniečiui.

Bronzos medalį svorio kategorijoje -65 kg iškovojo ir ant prizininkų pakylos lipo šių varžybų debiutantė Ieva Budrytė. Klaipėdietė ketvirtfinalio kovoje per pagrindinį laiką įveikė varžovę iš Lenkijos, bet pusfinalyje nusileido būsimai Europos čempionei, kovotojai iš Vengrijos.

Šių varžybų atradimu tapo jaunoji shodanietė Marija Sekunda, kuri būdama pačia jauniausia Europos čempionato kovotoja iškovojo bronzos medalį. Varžybų burtai nebuvo palankus jaunajai kovotojai, kadangi jau pirmoje kovoja laukė patyrusios lenkės Agatos Winiarskos išbandymas. Ši viena tituluočiausių Lenkijos kovotojų bei praėjusio Europos čempionato finalininkė buvo viena varžybų favoričių. Tačiau visi varžovės titulai nei kiek neišgąsdino Marijos, kuri nuo pirmų kovos sekundžių davė rimtą kovą varžovei. Kovos pabaigoje, primetus dar didesnį tempą, lenkaitė jau nebespėjo ir nebeturėjo kuo atsakyt, ir pasibaigus kovai dauguma teisėjų skyrė pergalę klaipėdietei.

Pusfinalio kovoje jos taip pat laukė patyrusi bei tituluota varžovė iš Vengrijos Szenge Toth. Po pirmo laiko du iš penkių teisėjų skyrė pergalę Marijai, bet to nepakako, tad kova nusikėlė į pratęsimą. Po atkaklios kovos nė viena iš kovotojų nesugebėjo įrodyti savo pranašumo ir visi penki teisėja skyrė lygiasias. Deja, antrame pratęsime vengrė sugebėjo aktyviau smūgiuoti bei iškovojo pergalę. Nepaisant to, Marijai tai tapo pats aukščiausiu pasiekimu jos karatė kelyje.

Europos vicečempionais komandinėje kata (technikos demonstravimo) rungtyje tapo taip pat šių varžybų debiutantai Matas Jonauskas, Monika Tydikaitė ir Joana Timinskienė. Pirmoje kovoje shodaniečiai 4:1 įveikė Rumunijos komandą, pusfinalyje įtikinamai 5:0 nugalėjo Bulgarijos rinktinę, o finale dėl patirties stokos nusileido kitai Lietuvos komandai.

Shodaniečiai, dėkoja Lietuvos karatė kiokušin federacijai, gydytojui Jurijui Karpovičiui, kuris prižiūri rinktinę prieš varžybas ir buvo kartu varžybų metu, sporto klubui „Impuls”, treneriui Vitalijui Smackiui ir visiems kitiems, kurie prisideda prie aukščiausių rezultatų siekimo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas

Hanami šventė - su karate

Karate mokykla „Shodan“ kartu su Lietuvos kiokušin karate bendruomene dalyvavo Hanami šventėje. Šiais metais sakuros Lietuvoje pražydo beveik mėnesiu anksčiau ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdos vardas garbingai nuskambėjo karatė čempionate Olandijoje

Į tarptautinį jau daugiau nei 20 metų Olandijoje vyksiantį „Waterpoort cup” turnyrą Klaipėdos karatė mokykla „Shodan“ vyko itin kovingai nusiteikusi ...
2023-11-06
Skaityti daugiau

Sportas

„Shodan“ startavo aukščiausio lygio varžybose

Japonijos sostinėje Tokijuje vykusiame Pasaulio karatė kiokušin čempionate be svorio kategorijų Lietuvai atstovavo ir Klaipėdos karatė kiokušin mokyklos „Shodan“ kovotojai ...
2023-10-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This