Pabėgėlių registracijos centras dirbs trumpiau

Miestas

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog mažėjant besikreipiančiųjų skaičiui, uostamiesčio ukrainiečių pabėgėlių registracijos centras darbo dienomis dirbs trumpiau, o savaitgaliais centro durys bus atvertos tik esant poreikiui.

Pirmosiomis centro veiklos dienomis prie jo nusidriekdavo ilgos laukiančiųjų eilės, nuo šiol registracijos centras dirbs darbo dienomis nuo 8 iki 18 val. Martyno Vainoriaus nuotr.

Nuo veiklos pradžios šių metų kovo 14 d. į karo pabėgėlių registracijos centrą Klaipėdoje, kuris laikinai įkurtas šalia Futbolo mokyklos Paryžiaus Komunos g. 16A, jau kreipėsi 6036 Ukrainos piliečiai.

Pirmosiomis centro veiklos dienomis prie jo nusidriekdavo ilgos laukiančiųjų eilės, kasdien centre buvo aptarnaujama po kelis šimtus žmonių. Pastaruoju metu ėmus slūgti interesantų srautui (praėjusios savaitės pabaigoje centre registravosi iki šimto asmenų), nuspręsta trumpinti registracijos centro darbo laiką. Nuo šiol centras dirbs darbo dienomis nuo 8 iki 18 val.

Savaitgaliais ir ne darbo laiku atvykusiems ukrainiečiams registracijos centro duris atvers jau ne savanoriai, o saugos tarnybos darbuotojai.

Klaipėdoje apsigyvenę ukrainiečiai dėl informacijos apgyvendinimo, vaikų ugdymo, socialinės paramos, įsidarbinimo ir kitais klausimais turėtų kreiptis telefonu + 370 46 21 60 40. Aktuali informacija ukrainiečių, rusų ir anglų kalbomis skelbiama Klaipėdos miesto savivaldybės interneto svetainėje čia.

Registracijos centre (atvykus naktį ar neturint kur apsigyventi) pabėgėliai iš Ukrainos gali ir pernakvoti. Iki šiol registracijos centre laikina nakvynė suteikta 88 asmenims. Iš čia ukrainiečiai vyksta į naujus laikinus namus, kuriuos jiems suteikia Lietuvos žmonės per „Stiprūs kartu“ platformą arba – į savivaldybių siūlomas patalpas.

Kaip ir anksčiau, išlieka aktualus pabėgusių nuo karo ukrainiečių apgyvendinimo Klaipėdoje klausimas. Klaipėdiečiai, sutinkantys priimti į sau priklausantį gyvenamąjį būstą karo iš namų išvytus ukrainiečius, turėtų kreiptis į platformą „Stiprūs kartu“ .

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Tarp Lietuvoje dirbančių užsieniečių daugiausia baltarusių

Šalies darbo rinkoje sparčiai daugėja atvykusiųjų iš užsienio. Per metus jų skaičius išaugo 56 tūkst. ir dabar sudaro beveik 142 ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Regionas

Neringos meras prašo šalies vadovų užtarimo

Neringos meras Darius Jasaitis kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą ir premjerę Ingridą Šimonytę dėl to, kad šiame kurorte gyvenantiems ukrainiečiams ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Ministerija: baigiasi kompensacijos už ukrainiečių apgyvendinimą

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad būstų ir kitų tinkamų gyventi patalpų savininkai ar verslo atstovai, kurie apgyvendino žmones, ...
2024-01-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This