Iššūkiai matematikoje: Palangoje organizuojama konferencija kviečia kartu ieškoti sprendimų

Švietimas

Vilniaus universiteto (VU) Matematikos ir informatikos fakultetas (MIF) balandžio 29 d. Palangoje organizuos mokytojams ir mokiniams skirtą seminarą „Studijos ir mokslas VU Matematikos ir informatikos fakultete“.

„Mūsų tikslas – mokiniams ir mokytojams pristatyti atnaujintas matematikos ir informatikos studijų programas, parodyti, kas studijuojama
universitete, supažindinti su naujausiomis tendencijomis, o svarbiausia – pakviesti į gyvą susitikimą, kad galėtume vieni kitus geriau pažinti“, – pranešime cituojamas MIF dekanas prof. dr. Paulius Drungilas.

Pasak dekano, tokio tipo renginiai moksleiviams padeda suprasti, ko tikėtis iš studijų universitete, mokytojams – kaip moksleiviams pateikti turinį, kuris būtų naudingas, padėtų suprasti kaip keičiasi matematikos pasaulis.

MIF prodekanė doc. dr. Jurgita Markevičiūtė pabrėžia, kad būtent mokytojai yra pagrindiniai prasmingo ir sėkmingo mokymosi organizatoriai.

„MIF jaučiame atsakomybę prieš visuomenę ir siekiame pasidalinti savo patirtimi bei pasisemti patirties iš mokytojų sėkmingam jaunų žmonių lavinimui”, – teigia ji.

Dažnai visuomenėje matematika yra laikoma tik skaičiavimais, tai, pasak VU Matematinio švietimo centro vadovo prof. Rimo Norvaišos, yra dėl nusistovėjusio neteisingo visuomenės požiūrio į jos turinį.  Anot jo, į matematiką reikia žvelgti gerokai plačiau. Pradedant nuo to, kad tai
yra kultūrinis reiškinys, neatsiejama kasdienybės dalis. O svarbiausia – tai mūsų dabartis ir ateitis, padedanti suprasti abstrakcijų pasaulį, taisyklingai samprotauti ir patiems kurti. Matematika yra prasmės kūrimas logikos priemonėmis.

Anot VU, būtent dialogai ir bendradarbiavimas tarp universitetų ir mokyklose dirbančių pedagogų gali padėti moksleiviams pamatyti matematiką tokią, kokia yra iš tiesų: modernią, prisitaikančią, daug žadančią.

MIF seminare vakarų Lietuvos mokytojams ir mokiniams bus skaitomos paskaitos apie matematine logika pagrįstą dirbtinį intelektą, šiuolaikinius duomenų analizės algoritmus, blokų grandinių (angl. blockchain) technologijas. Ypatingai daug dėmesio bus skiriama matematikos ir informatikos mokytojams, vyks diskusijos apie mokymo turinį mokyklose, apie tai kaip jis galėtų būti tobulinamas. Mokytojai bus supažindinti su matematikos mokytojų rengimu ir kvalifikacijos tobulinimo galimybėmis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Kviečia į susitikimą su Henriku Vaitiekūnu

Balandžio 18 d., ketvirtadienį, 17.30 val., Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Melnragės padalinyje (Molo g. 60) svečiuosis žurnalistas, ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Prasčiausia COVID-19 situacija - Palangoje

Valstybės duomenų agentūra praneša, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 38 nauji susirgimai COVID-19 infekcija (devyni žmonės susirgo antrą kartą, du ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This