Lietuvos kariuomenė: apie reikšmingus situacijos pokyčius Kuršių nerijoje būtų informuota nedelsiant

Regionas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2022-04-06

Lietuvos kariuomenė savo socialinio tinklo paskyroje teigia vis dar sulaukianti klausimų apie Kaliningrado sritį ir jos keliamą grėsmę Lietuvai bei ar saugu vykti atostogauti į Kuršių neriją. Taip pat gyventojai domisi, koks artimiausias Lietuvos kariuomenės dalinys yra tame regione. Kariuomenė pateikia atsakymus į šiuos klausimus, juos dar ir pakomentuodama.

Alksnynės postas. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Pirma, Rusijos pajėgų karinis aktyvumas Rusijos Kaliningrado srityje yra stebimas ir jis yra nepakitęs, taip pat Rusijos pajėgų sudėtis Kaliningrade nesiskiria nuo mums įprastos – stovi tie patys daliniai, ši informacija yra šios dienos, šio ryto duomenys. Gauname informacijos, kad pasienio gyventojai karts nuo karto mato judančią Rusijos karinę techniką, tai šitaip gali būti, karinė technika nebūtinai stovi vietoje – kartais vyksta pratybos, administraciniai važinėjimai, neatmetame, kad gali būti noro ir pasidemonstruoti savo „buvimą“, bet tai niekaip nekeičia aukščiau minėto fakto.

Antra, situacija ten stebima ir mūsų pačių, ir kitų NATO šalių žvalgybiniais pajėgumais, kuriuos labai sudėtinga apgauti (dar klausimas, ar išvis įmanoma), apie situaciją kasdien informuojami valstybės pareigūnai, tai yra rutina, kuri jau tęsiasi metų metus. Apie gyventojams reikšmingus situacijos pakitimus būtų informuojama nedelsiant.

Trečia, mūsų pačių pajėgumai – šiame regione dislokuotos Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos bei koviniai Sausumos pajėgų ir Specialiųjų operacijų pajėgų vienetai.

Ketvirta, sąjungininkų skaičius Lietuvoje šiandien siekia 3000 karių, su savimi turinčių tankus „Leopard“ ir „Abrams“, artilerijos bei artimojo nuotolio oro gynybos sistemas.

Na ir penkta – nuolat stebima ir Lietuvos oro erdvė bei jos prieigos, prireikus kontrolę užtikrina šiuo metu Šiauliuose budintys 13 sąjungininkų naikintuvų. Važiuokime į Nidą. Neužmiršdami sau priimtiniausiu būdu padėti kovojančiai Ukrainai”.

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Kur galima statyti automobilius pajūryje?

Aplinkos apsaugos departamentas vasaros metu sulaukia nemažai pranešimų apie neatsakingą automobilių statymą Lietuvos pajūryje. Aplinkosaugininkai primena, kokių reikalavimų reiktų laikytis ...
2024-07-12
Skaityti daugiau

Verslas

Ekspertas: dauguma palangiškių siekia parduoti savo NT

„Ober-Haus“ Klaipėdos biuro vadovas Aurimas Petrikas teigia, kad Klaipėdos, Palangos ir Neringos nekilnojamojo turto (NT) rinkos pastaruoju metu juda gan ...
2024-07-09
Skaityti daugiau

Vasara

Pirmoji savaitės pusė - saulėta ir šilta (birželio apžvalga)

Poilsiaujantiems pajūryje sinoptikai turi gerų žinių – orai artimiausiomis dienomis bus vasariškai malonūs. Pirmadienį trumpas lietus numatomas tik Rytų Lietuvoje, ...
2024-07-08
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This