Apie vėjus Klaipėdoje*

Spyglys

Spyglys
2022-04-07

Komentarų: 1

Uostamiesčio įvaizdžiu ir talentų pritraukimu besirūpinanti „Klaipėda ID“ verčiasi kūliais, kad įtikintų šalies gyventojus kraustytis į Klaipėdą. O, kad dvejojančius nuramintų dėl pajūryje dažnai pučiančių vėjų, nusprendė pusę jų pradanginti. Oficialu – nuo šiol Klaipėdoje bus tik keturi vėjai.

Įstaigos rinko-ženklodaros guru netgi naują šūkį ta proga mūsų miestui sugalvojo: „Klaipėda – keturių vėjų miestas“! Ko dėl įvaizdžio nepadarysi.

Spyglys mano, kad senieji Kuršių marių žvejai dabar kapuose vartosi negalėdami patikėti, kad taip vienu ypu keturi vėjai dingo. Dar daugiau sumaišties kyla dėl nežinios, kurie vėjai oficialiai panaikinti. Juk ir tarp mūsų dar likę žmonių, menančių, kad anksčiau pamary pūsdavo ne tik šiaurės, pietų, rytų ar vakarų vėjai. Buvę dar ir šiaurės rytų vėjas – audeniu, aušriniu vadintas, o šiam pasisukus iš šiaurės vakarų kuršiai sakydavo, jog pučia suominis ar vakarynė. Pietryčių vėjas dar žinomas ir ožinio vardu, o pietvakarių krypties vėjas turėjęs aulaukio, pilvinio ar šakšinio vardus.

Kažkokie vėjai! – konstatuoja Spyglys. Nežinia, kas geriau – ar daugiau vėjų Klaipėdoje, ar mažiau? Aišku tik viena, kad ne tik politinių, bet ir profesinių „vėjų“ čia tikrai netrūksta.

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

1 Comment

  1. Anonimas

    Juokina tokie šūkiai… Kažkada per Jūros šventę buvo šūkis, kad Klaipėda – gerųjų vėjų miestas. Tas šūkis buvo su polėkiu. Šiuo atveju konstatuoti vėjų skaičių yra švelniai tariant kvaila.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Vicemerė apdovanota „už asmeninį išskirtinį indėlį”?*

Net 171 Klaipėdos savivaldybės klerkas buvo paskatintas ir apdovanotas, įvertinus jų veiklą per pirmąjį šių metų ketvirtį „kaip viršijančią lūkesčius”. Ir net 49 ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Spyglys

Pasirodė pirmosios naujos Klaipėdos kultūros apraiškos*

Žinia, dabartinė uostamiesčio valdžia siekia, kad menas nebūtų ale frace de scheiko, o būtų suprantamas paprastai liaudžiai, lenininio etalono. Ir ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Spyglys

Celofanas irgi dalyvavo Muzikinio teatro atidaryme*

Aišku, kad Spyglio nebuvo tarp tų ponų, kurie šeštadienio vakarą su pakvietimais dalyvavo po 150 eurų personai įvertintame rekonstruoto Klaipėdos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This