Buvęs Seimo narys išgirdo išteisinamąjį nuosprendį

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Pernai rudenį už melavimą, kad sūkurinės vonios kambaryje neturėjo lytinių santykių su striptizo šokėja, nuteistas buvęs Seimo narys klaipėdietis Ričardas Žurinskas ketvirtadienį dar vienoje jam iškeltoje baudžiamojoje byle išgirdo išteisinamąjį nuosprendį.

Ričardas Žurinskas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Praėjusį spalį Klaipėdos apylinkės teismas R. Žurinską buvo pripažinęs kaltu dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Kaltinimai šioje byloje 59-erių vyrui buvo pareikšti dėl to, kad būdamas vienos jau bankrutavusios ekspedicinės įmonės direktoriumi neperdavė bankroto administratoriui dalies buhalterinės apskaitos dokumentų. Dėl to esą nebuvo negalima iš dalies nustatyti 2012 m. birželio – 2015 m. gruodžio įmonės veiklos, jos turto, nuosavo kapitalo bei įsipareigojimų dydžio ir struktūros. Pripažindamas R. Žurinską kaltu pirmos instancijos teismas jam skyrė 4519,2 Eur dydžio baudą (už tokį nusikaltimą įstatymas numato ir areštą arba laisvės atėmimą iki ketverių metų) ir nurodė ją sumokėti per aštuonis mėnesius.

Nesutikdamas su tokiu verdiktu R. Žurinskas pateikė apeliacinį skundą Klaipėdos apygardos teismui. Čia bylą nagrinėjusi kolegija, kurią sudarė teisėjos Daiva Jazbutienė, Kristina Kakurinė ir Dalia Kursevičienė, atliko papildomą įrodymų tyrimą – apklausė liudytojus, kaltinamąjį – ir konstatavo, kad skundas yra tenkintinas.

Anot šio teismo, R. Žiurinsko parodymai buvo nuoseklūs ir neprieštaringi, o objektyvios galimybės identifikuoti, kokius konkrečius dokumentus pareigūnai paėmė kratos metu – nėra. Tesimo nuomone, negalima daryti neabejotinos išvados, jog R. Žurinskas paslėpė kaltinime nurodytus buhalterinės apskaitos dokumentus.

Taip pat teismas pabrėžė, kad R. Žurinkas įmonės vadovu iki kratos buvo tik nevisą mėnesį, todėl nėra galimybės įžvelgti net teorinio jo motyvo ir tikslo slėpti ne jo vadovavimo laikotarpio buhalterinės apskaitos dokumentus. Be to, Mokesčių inspekcija ne kartą buvo tikrinusi bendrovę ir būtent tuos laikotarpius, kurių dokumentų buvo pasigesta.

„Ištyrus surinktus įrodymus ir atlikus papildomą įrodymų tyrimą, t. y. išnaudojus visas galimybes pašalinti abejones, surinktų įrodymų nepakanka kaltinamąjį R. Žurinską pripažinti kaltu padarius nusikalstamą veiką”, – rašoma nuosprendyje.

Teismas taip pat nematė galimybės vertinti R. Žurinsko veiksmus ir taip, kad jam galėtų būti taikoma baudžiamoji atsakomybė už aplaidų apskaitos tvarkymą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Naujas verdiktas: buvusi bibliotekos vadovė – kalta (atnaujinta)

Apeliacinis teismas pakeitė Klaipėdos apygardos teismo nuosprendį ir nutarė, kad buvusi Klaipėdos rajono savivaldybės bibliotekos vadovė Indra Tamašauskienė piktnaudžiavo tarnyba. ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Buvusiam „Žemkasos” savininkui – teistumas ir solidi sąskaita

Klaipėdos apygardos teismas, penktadienį paskelbęs sprendimą nuo 2021-ųjų rudens nagrinėtoje baudžiamojoje byloje, nuteisė devynerius metus vieninteliu dabar jau likviduotos UAB ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Irenijus Zaleckis užsidirbo dar vieną teistumą

Klaipėdos apygardos teismas nepalengvino buvusio Klaipėdos savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėjo Irenijaus Zaleckio dalios –  pirmos instancijos nuosprendis baudžiamojoje byloje, ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This