Hitleris ir Putinas atėjo palaiminti bažnyčių arba Klaipėdos politikai – verslininkai tebepildo kraugerių iždą

Nuomonės, Svarbu

Nors tikinčiųjų apologetai mėgsta tvirtinti, kad Dievas yra su kūrėjais, o ne su griovėjais, griovėjus laimina jų bažnyčios. „Got mit uns” – Dievas su mumis – taip buvo užrašyta ant fašistų iš Vakarų, palaimintų pačios šventosios Romos, sagčių. Žmonių mirčių ištroškusį Putiną palaimino Rusijos patriarchas Kirilas. Matyt, ir pats yra „krovažadnas”. Palaimino karą, vaikų ir moterų žudikus, prievartautojus, plėšikus, karo dievus. Nieko naujo žemiškosios civilizacijos istorijoje.

kremlin.ru nuotr.

Popiežius nūnai pasmerkė karą, žudynes. Bet ne Putiną, ne Rusiją. Paglostė kelių ukrainiečių vaikų galveles. Kiti vaikai Ukrainoje tuo metu buvo ir tebėra erodų žudomi. Tarp jų – ir katalikai. Tokia yra realpolitik. Angelos Merkel ir kitų.

Didžioji dalis Ukrainos ortodoksų jau seniai atsiribojo nuo Kirilo šutvės, nuo kraugerių, atsiskyrė nuo Maskvos. Lietuvos ortodoksų metropolitas Inokentijus neseniai pareiškė, kad nesutinka su patriarcho Kirilo pasisakymais. Esą todėl Lietuvos ortodoksai sieksią didesnės nepriklausomybės nuo jo.

Žodis išskrido, veiksmo nėra. Atsiprašau, yra: Dantės pragaro vertos Rusijos gestapininkų orgijos Bučoje. Bet Lietuvos ortodoksų patriarchai tyli. Matyt, sunku nutraukti bambagyslę su žmonių skerdikais. Nes gal kartais kokius 33 skatikus paaukos, ar į Lietuvą ateis. Valdžia, žinia, nuo Dievo.

O kas sakė, kad pasaulis teisingas, kad gėris visada laimi? Mes galime ir pralaimėti, nes velnias nėra silpnesnis nei Dievas. Istorijoje apstu pavyzdžių, kaip doras žmogus per naktį virsta žmogžudžiu, vampyru. Kad ir dabar, Ukrainoje.

Antai rinkimus Prancūzijoje gal netrukus laimės Marine Le Pen, mintanti Putino skatikais – turi labai daug šansų. Ir patrauks gaskonai, burgundai ir kiti vyndariai kartu su Putino orda… Drang nach Demokratie, taip sakant.

Netrukus orai Klaipėdoje labai pagerės. Ne tik dėl pavasario. Dėl to, kad bus uždaryta fašistinė irštva – Mordoro – Rusijos konsulatas. Ir užčiaupę iltis vampyrai grįš pas Putiną. Kai kurių bažnyčių pajamos, tikėtina, gali sumažėti.

O kas dalys algas Rusijos šnipams, tikrai rasis. Tik turbūt jau rubliais… O kas paguos Klaipėdos verslininkus, turėjusius ir tebeturinčius verslus tiek Rusijoje, tiek Baltarusijoje?

Tarp jų – ir Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narius. Juk ne paslaptis, kad dalis su valstiečiais (ir ne tik su jais) išrinktų į miesto Tarybą veikėjų turėjo ir tebeturi verslus Rusijoje. Pildo kraugerių iždą.

Kaunas savo didįjį Krabą jau paėmė už pautų: už korupciją, ir už tai, kad biznio Rusijoje neuždaro. Praregėjo galų gale, kavenski… O Klaipėdos politikai, tebebizniaujantys su išgamomis, tebėra apsupti miestiečių pagarbos ir meilės.

O ką klaipėdiečiai? Myli ir tyli. Ir net merą iš jų pasirinks, ko gero, artėjančiuose rinkimuose. Nors rinkimų kampanija ir bus kruvinais rusiškais ar baltarusiškais rubliais finansuojama. Nieko naujo.

Sakysit, jie nekalti? Vėjai. Juos niekas ten varu verslauti nevarė. Nuvarė godulys auksui, 33 skatikams. Nes kruvini Putino ir Lukašenkos žabtai sužėravo dar Krymą okupuojant. Dori žmonės po to Mordore nebeverslavo.

Tie Tarybos nariai viena ranka balsuoja už kapeikinę paramą Ukrainai, o kita ranka renka byrančius nelabųjų rublius. Ir ant nelabųjų neburnoja. Arba tik truputį, formaliai. O tempora, o mores!  Niekas pasaulyje nuo Kristaus gimimo nepasikeitė, broliai krikščionys…

Garbingasis skaitytojas gali pasiteirauti, kodėl šių eilučių autorius neįvardija Klaipėdos politikų, tiesiogiai ar netiesiogiai verslais susietų su Rusija ir Baltarusija? Teisingas klausimas. Tačiau adresuotinas visiems Tarybos nariams: jiems šiandien dera patiems deklaruoti tokius dalykus. Bent jau per išpažintį. Gaus čia atleidimą. Faktas. O klaipėdiečiams jų išrinktųjų biznis – nė motais, linksmiau vėliavėlėms mojuoti.

Bažnyčia buvo, yra ir bus su valdžia, Dievo, neva, duota. Bažnyčia nepalaiko kūrėjų. Prisiminkime, kad ir Galileo Galilėjų arba Harį Poterį. Praėjus 300 metų Bažnyčia pripažino: su Galileo buvo elgtasi neteisingai. Dar po 300 metų pripažins, kad ir su Hariu elgėsi neteisingai.

P. S. Rašydamas apie Bažnyčią su didžia pagarba lenkiuosi tiems jos tarnams-asmenybėms, kurie priešinosi visų spalvų okupantams, kurie neslepia po sutanomis kolegų pedofilų.

3 Comments

  1. Rolis

    Artūrai rasei „Popiežius nūnai pasmerkė karą, žudynes. Bet ne Putiną, ne Rusiją.” Yra toks pokario anekdotas; važiuoja du stribai , lietuvis ir žydas pro kryžių. Lietuvis šauna į kryžių, žydas ne. Anas sako: ko tu mešauni, jug dievo nėra. Žydelis sako, jei dievo nėra, tai kam šauti į kryžių, o jei jis yra, tai tu padigaileėsi. Tai ir popiežiaus, pasmerkė karą, o dėl jo jis kilo, nutylėjo ( gal jis daugiau žino?)

    Reply
  2. FM

    Vat norėtųsi paklausti, o ką tu šulcai nuveikti gero savivaldybėje. Kiek man teko domėtis, tai vienas didžiausių šūdmalių visoje savivaldybėje. Kai tapai iš viso niekam nereikalingų, sėdi dabar ir toliau šudmaliauji, tik, ačiū Dievui, nebe už mūsų pinigus

    Reply
  3. Narys

    Šulcai, jei jau rašai tai parašyk iki galo, o tai dabar kaip ir tie verslininkai kuri lyg ir bizniauja, lyg nebizniauja su Rusija. Velniai žino kas ir kiek? Ne taip paprasta nutraukti tuos biznius, tai žmonėms gali reikšti visišką bankrotą, tai jie to ir nedaro. Logika paprasta – jei tu pirkai kažką iš rusų ir nieko neatsitiko, tai ir kas atsitiks jei pirksi ir toliau. Tie 100 000 tūkstančių rusijos nesužlugdys, o mano ir dar 16 darbuotojų gyvenimas nueis velniop. Juk Lietuva mumis nepasirūpins, liksime basi ant ledo. Tai ką daryti? Nerti sau kilpą ant kaklo? Kadangi Jūs esate didelis entuziastas ir nenurimsite tai noriu pasiūlyti Jums vieną akciją kurios dar niekas nesiūlė , manau išgarsėsite: Tokios valstybės pavadinimą kaip Rusija nuo šiol reikia rašyti rusija (iš mažosios raidės).

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Šimtas respublikonų „prieš“

Ar nepavėlavo amerikiečiai? Frontas Ukrainoje braška kaip niekada anksčiau; pranešama apie Rusijos pajėgų lėtą judėjimą pirmyn Donecko srityje, ukrainiečiam tragiškai ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Kultūra

„Nemigą" rodys Klaipėdoje ir Šilutėje

Balandžio 25 – gegužės 3 d. Lietuvoje bus parodytas Lietuvos ir Ukrainos kūrėjų garso ir judesio spektaklis „Nemiga“. Sukurtas per ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

ELTA

Naują atmintiną dieną siūloma skirti Vilko vaikams

Į atmintinų dienų sąrašą siūloma įtraukti Vilko vaikų atminimui skirtą dieną. Jei Seimas pritartų, ji būtų minima rugsėjo 14-ąją. Siekiant ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This