Klaipėdiečiams verslininkams – apdovanojimai

Verslas

Ketvirtadienį daugiau kaip 2000 narių vienijanti Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija (LPPARA) įteikė kasmetinius „Lietuvos eksporto prizo“, „Lietuvos metų verslininkės-vadovės“ ir „Darbo žvaigždės“ apdovanojimus.

Tradiciškai „Lietuvos eksporto prizas“ buvo įteiktas 5 įmonėms iš skirtingų šalies regionų. Kai kurie šių metų laimėtojai praėjusių metų pajamas ir eksportą sugebėjo kone padvigubinti, bet apie šiuos metus dėl itin neapibrėžtos situacijos visos įmonės kalbėjo atsargiai.

Klaipėdos regione metų eksportuotojo vardą pelnė Vakarų laivų gamyklos grupė.

Vakarų laivų gamyklos vadovui Arnoldui Šileikai apdovanojimą įteikė susisiekimo ministras Marius Skuodis

Nors bendrovės eksporto apimtys išliko panašiame lygyje kaip 2020 m., apie 80% eksportuojanti bendrovė darė solidžius naujų rinkų ir klientų paieškos žingsnius – tęsė 100 mln. EUR apimties infrastruktūros plėtros projektus, plėtė energetikos rinkai skirtą paslaugų portfelį, investavo į žaliąsias ir skaitmenines technologijas, sėkmingai vystė krovos paslaugų sritį, aktyviai bendradarbiavo su mokslo ir švietimo įstaigomis bei uostamiesčio talentų bendruomene.

Vakarų laivų gamyklos vadovas Arnoldas Šileika atkreipė dėmesį į tai, kad laivybos sektoriuje krizės akivaizdoje net ES valstybės ima riboti prieigą prie savo rinkų kitoms bendrijos narėms, todėl Lietuvai vertėtų pasvarstyti apie tokias priemones kaip valstybiniai užsakymai vietos verslui.

„Bet dar svarbiau ir visos šalies konkurencingumas, kurį šiuo metu prarandame. Jis apima švietimą, profesinį rengimą, mokestinę aplinką, darbo jėgos klausimus ir begalę kitų sričių“, – kalbėjo A. Šileika.

„Darbo žvaigždės“ medaliais buvo apdovanoti ir daugiausiai prie verslo aplinkos gerinimo ir Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų sistemos stiprinimo prisidėję Rūmų nariai. Tokį apdovanojimą šiemet gavo ir Lietuvos notarų rūmų prezidentas, klaipėdietis Marius Stračkaitis.

Kaip ir kasmet, LPPARA apdovanojo ir šalies metų verslininkę-vadovę. Ja šiemet tapo socialinės globos ir slaugos paslaugų vienišiems senjorams teikėjos VšĮ „Ori senatvė“ vadovė klaipėdietė Vida Ričkienė.

Jos vadovaujama komanda šiuo metu ambulatorines, dienos socialinės slaugos ir paliatyviosios pagalbos paslaugas teikia daugiau kaip 650 klaipėdiečių. Organizacijoje dirba apie 130 darbuotojų, „Ori Senatvė“ taip pat bendradarbiauja su įvairiomis mokymo įstaigomis, suteikia praktinių mokymų ir įsidarbinimo galimybes.

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija (LPPARA) yra 1996 m. įsteigta nevyriausybinė nepelno organizacija, vienijanti ir atstovaujanti penkiems regioniniams prekybos, pramonės ir amatų rūmams Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje bei daugiau kaip 2000 jų narių. Pagrindinis LPPARA tikslas yra verslo interesų atstovavimas gerinant aplinką verslo plėtrai, eksportui, investicijoms ir visuomenės gerovei. LPPARA teikia pasiūlymus verslo aplinkos gerinimui, konsoliduotą pozicija teisėkūroje, vertina valdžios sprendimus, dalyvauja ir kuria darbo grupes, apvalaus stalo diskusijas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Statys elektrinį keltą

Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupei priklausanti Vakarų Baltijos laivų statykla (VBLS) pasirašė sutartį su Norvegijos bendrove „Torghatten Nord AS“ ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

VLG įmonių grupei - 55-eri

Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupė kovo 2 d. savo 55-erių metų sukaktį pažymės „Švyturio“ arenoje šventiniu renginiu. Ta proga ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdos uostas pristatytas Estijos ambasadoriui

Pernai rugsėjį Estijos ambasadoriaus Lietuvoje pareigas pradėjęs eiti Kaimo Kuusk ketvirtadienį pirmą kartą lankėsi Klaipėdos uosto direkcijoje. Jį lydėjo Estijos ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This