Palangoje vyks Ukrainos ir Lietuvos draugystės diena

Regionas

Jau šį šeštadienį, balandžio 9 d., Palanga kviečia į Ukrainos ir Lietuvos draugystės dieną, skirtą paremti ir palaikyti Ukrainos karo pabėgėlius, apsistojusius kurorte.

Po atviru dangumi, Jūratės ir Kastyčio skvere bei J. Basanavičiaus gatvėje vyksiančiame renginyje, kurio tikslas – surinkti lėšų karo pabėgėlių reikmėms, skambės tautinė muzika, bus organizuojamos pramogos vaikams, gero maisto mėgėjai bus kviečiami paskanauti lietuviškų bei ukrainietiškų patiekalų. Vidurdienį atidarius šventę Jūratės ir Kastyčio skvere 12.30 val. ant Lietuvos bei Ukrainos vėliavomis padabinto jūros tilto į dangų simboliškai bus paleisti taikos balandžiai.

Veiklos šią dieną nestigs niekam, nes į pasirengimo šiam paramos renginiui darbus aktyviai įsitraukė ne tik Palangos kultūros darbuotojai, verslininkai, tautodailininkai, bet ir patys kurorte apsistoję Ukrainos karo pabėgėliai.

„Ukrainos ir Lietuvos draugystės diena bus ne tik paramos nuo karo nukentėjusiems ukrainiečiams renginys – kartu tai bus graži ir prasminga dviejų tautų vienybę bei draugystę akcentuojanti šventė, kurios metu renginio svečiai ne tik aukos, bet ir labai turiningai praleis laiką, o galbūt net užmegs pažintį su Palangoje apsistojusiais ukrainiečiais, kuri su laiku, tikiu, išaugs į nuoširdžią draugystę“, – pranešime cituojamas Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Prie šio paramos renginio prisijungs daugelis kurorto kavinių bei restoranų – paskanauti lietuviškų bei ukrainietiškų patiekalų bus galima ne tik Jūratės ir Kastyčio skvere, bet ir daugelyje kurorto viešojo maitinimo įstaigų.

Renginio metu Palangoje apsistoję Ukrainos karo pabėgėliai bus kviečiami ir į informacinius susitikimus – specialiai tam tikslui įrengtoje palapinėje specialistai atsakys į ukrainiečiams kylančius klausimus, susijusius su darbo paieška, socialine ar švietimo sistema ir kt. Čia taip pat darbo ieškantys ukrainiečiai galės užsiregistruoti ar gauti tiesioginius potencialių darbdavių kontaktus, atsakingų institucijų teisines konsultacijas.  

Vaikai taip pat nenuobodžiaus – aktyviai bei smagiai praleisti dieną, o taip pat – susirasti naujų draugų pakvies Palangos vasaros parkas ir savanoriai. Batutai po atviru dangumi, įvairios laipynės bei kitos atrakcijos lauks visų – tiek mažųjų ukrainiečių, tiek ir jaunųjų palangiškių bei kurorto svečių.

Renginyje reikalinga ir savanorių pagalba, tad norintieji prisijungti prie savanorių komandos kviečiami užpildyti anketą čia.

Paramos renginio metu surinktos lėšos bus pervestos į specialią BĮ „Palangos socialinių paslaugų centras“ paramos sąskaitą Nr. LT64 7180 6000 0313 0554, mokėjimo nurodymo paskirtyje įrašant „Parama ukrainiečiams Palangoje“ ir bus  skirtos kurorte apsistojusiems Ukrainos karo pabėgėliams paremti. Paremti Palangoje apsistojusius ukrainiečius galima jau dabar.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje vėl vyks Jurginės

Jau tapo tradicija, kad balandžio pabaigą Palangoje vainikuoja smagi, pavasariu dvelkianti Jurginių šventė. Festivalis „Jurgi, paimk raktus“ jau ne vieną ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Kultūra

„Nemigą" rodys Klaipėdoje ir Šilutėje

Balandžio 25 – gegužės 3 d. Lietuvoje bus parodytas Lietuvos ir Ukrainos kūrėjų garso ir judesio spektaklis „Nemiga“. Sukurtas per ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

ELTA

Naują atmintiną dieną siūloma skirti Vilko vaikams

Į atmintinų dienų sąrašą siūloma įtraukti Vilko vaikų atminimui skirtą dieną. Jei Seimas pritartų, ji būtų minima rugsėjo 14-ąją. Siekiant ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This