Prieniškio ginklų arsenalą surado uostamiesčio pareigūnai: byla perduota teismui

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams atliekant ikiteisminį tyrimą kito asmens atžvilgiu dėl galimai neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis Klaipėdoje, kilo įtarimų, jog su šia nusikalstama veikla gali būti susijęs ir Prienų rajono gyventojas.

Praėjusių metų vasarį pareigūnams nuvykus į įtariamojo namus patikrinimui, šis teigė, jog be jam priklausančių oficialiai išduotų ginklų ir jiems skirtų šaudmenų jis turi vos vieną nelegaliai laikomą šovinį. Tačiau pareigūnams atidžiau apžiūrėjus vyro sodybą, įvairiose gyvenamojo namo vietose bei pagalbiniuose pastatuose buvo rasta nelegaliai laikomų daugiau nei 800 vnt. įvairaus kalibro šovinių, du pistoletai, du pistoletai-kulkosvaidžiai „Uzi“, taip pat įvairių ginklo dalių bei kastetas.

Kratos metu visi nelegaliai laikomi šoviniai ir ginklai buvo paimti, o vėliau buvo priimtas sprendimas paimti ir legaliai kaltinamojo laikomus ginklus ir šaudmenis.

Tyrimui vadovaujančios prokurorės Kristinos Prialgauskienės nutarimu kaltinamajam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš šalies bei dokumentų paėmimas.

Prokurorei surašius kaltinamąjį aktą, byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais bei dideliu kiekiu šaudmenų kaltinamasis laisvės gali netekti iki aštuonerių metų.

Ikiteisminį tyrimą byloje atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Karo dievu vadintas klaipėdietis kaltės nepripažįsta

Klaipėdos apygardos teismas, nagrinėjantis uostamiesčio teisėsaugos pareigūnų tirtą baudžiamąją bylą dėl esą neteisėto tarpininkavimo perduodant karinę įrangą bei galimo pinigų ...
2023-12-12
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Suimti du senjores apiplėšinėję klaipėdiečiai

Klaipėdos teisėsaugos pareigūnai sulaikė du klaipėdiečius, kurie, kaip įtariama, uostamiesčio gatvėse apiplėšinėjo senjores. Rugsėjo–spalio mėnesiais į Klaipėdos miesto policijos pareigūnus ...
2023-10-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This