Ukrainietę apvogusiems vyrams – pagreitintas teismo procesas

Regionas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2022-04-08

Policija jau skelbė apie operatyviai sulaikytus vyrus, Palangoje apvogusius nuo karo į Lietuvą atbėgusią ukrainietę.

Prokuratūra praneša, jog Klaipėdos apylinkės prokuroras Raimundas Galdikas kreipėsi į teismą, prašydamas pagreitinto proceso tvarka išnagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje du vyrai kaltinami svetimo turto pagrobimu.

Šių metų kovo 28 d. į policijos pareigūnus kreipėsi Ukrainos pilietė, kuri pasigedo savo rankinės, trumpam paliktos ant lauko suoliuko prie vieno prekybos centro Palangoje. Rankinėje buvo moters pasas, kelių skirtingų valiutų – eurų, dolerių, grivinų – grynųjų pinigų, banko kortelės, papuošalai. Tyrimo duomenimis, pagrobto turto vertė siekė kiek daugiau nei 2900 eurų.

Teisėsaugos pareigūnai operatyviai atskleidė šį nusikaltimą, sulaikę vagis – 28-erių Klaipėdos rajono gyventoją ir 53-ejų Kretingos rajone gyvenantį vyrą.

Tyrimo duomenimis, vyrai grynuosius pinigus užsienio valiuta išsikeitė į eurus, o papuošalus nunešė į lombardą. Rankinėje buvusius dokumentus vienas iš kaltinamųjų laikė savo namuose.

Prokuroras turi teisę nuspręsti užbaigti baudžiamąją bylą pagreitinto proceso tvarka, jeigu nusikalstamos veikos padarymo aplinkybės yra aiškios, asmuo pripažįsta savo kaltę, o baudžiamoji byla dėl tos veikos padarymo turi būti nagrinėjama apylinkės teisme.

Prokuroras teismo prašo anksčiau jau ne kartą teistam 28-erių metų kaltinamajam skirti 6 mėn. laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant metams. Kitam kaltinamajam teismo prašoma skirti 30-ies parų areštą, bausmės vykdymą atidedant šešiems mėnesiams. Teismo taip pat prašoma, kad kaltinamieji atlygintų nukentėjusiajai padarytą 2071 euro žalą.

Nukentėjusiajai buvo grąžinta dalis jos turto bei asmens dokumentai.

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga - sergamumo COVID-19 viršūnėje

Lietuvoje jau trečią dieną iš eilės fiksuojama daugiau nei šimtas naujų susirgimų COVID-19, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Trečiadienį 83 žmonės ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Mums rašo

„Aurum" lenktynes - į Basanavičiaus gatvę!

Ar tikrai Palangai reikalingos „1006 kilometrų lenktynės“ vidurvasarį? Nesu priešininkas lenktynių ar kitų masinių renginių – kuo daugiau įvairių pramogų, ...
2024-07-18
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Beveik pusė Palangoje surenkamų atliekų – šiltuoju metų laiku

Tendencijos rodo, jog vis daugiau žmonių elgiasi atsakingai ir rūšiuoja atliekas, jei tik turi tam galimybę. Visgi atostogaujant atliekomis neretai ...
2024-07-18
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This