Ukrainietę apvogusiems vyrams – pagreitintas teismo procesas

Regionas

Policija jau skelbė apie operatyviai sulaikytus vyrus, Palangoje apvogusius nuo karo į Lietuvą atbėgusią ukrainietę.

Prokuratūra praneša, jog Klaipėdos apylinkės prokuroras Raimundas Galdikas kreipėsi į teismą, prašydamas pagreitinto proceso tvarka išnagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje du vyrai kaltinami svetimo turto pagrobimu.

Šių metų kovo 28 d. į policijos pareigūnus kreipėsi Ukrainos pilietė, kuri pasigedo savo rankinės, trumpam paliktos ant lauko suoliuko prie vieno prekybos centro Palangoje. Rankinėje buvo moters pasas, kelių skirtingų valiutų – eurų, dolerių, grivinų – grynųjų pinigų, banko kortelės, papuošalai. Tyrimo duomenimis, pagrobto turto vertė siekė kiek daugiau nei 2900 eurų.

Teisėsaugos pareigūnai operatyviai atskleidė šį nusikaltimą, sulaikę vagis – 28-erių Klaipėdos rajono gyventoją ir 53-ejų Kretingos rajone gyvenantį vyrą.

Tyrimo duomenimis, vyrai grynuosius pinigus užsienio valiuta išsikeitė į eurus, o papuošalus nunešė į lombardą. Rankinėje buvusius dokumentus vienas iš kaltinamųjų laikė savo namuose.

Prokuroras turi teisę nuspręsti užbaigti baudžiamąją bylą pagreitinto proceso tvarka, jeigu nusikalstamos veikos padarymo aplinkybės yra aiškios, asmuo pripažįsta savo kaltę, o baudžiamoji byla dėl tos veikos padarymo turi būti nagrinėjama apylinkės teisme.

Prokuroras teismo prašo anksčiau jau ne kartą teistam 28-erių metų kaltinamajam skirti 6 mėn. laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant metams. Kitam kaltinamajam teismo prašoma skirti 30-ies parų areštą, bausmės vykdymą atidedant šešiems mėnesiams. Teismo taip pat prašoma, kad kaltinamieji atlygintų nukentėjusiajai padarytą 2071 euro žalą.

Nukentėjusiajai buvo grąžinta dalis jos turto bei asmens dokumentai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje vėl vyks Jurginės

Jau tapo tradicija, kad balandžio pabaigą Palangoje vainikuoja smagi, pavasariu dvelkianti Jurginių šventė. Festivalis „Jurgi, paimk raktus“ jau ne vieną ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Veidai

Ukrainietė teigia pamilusi lietuvius, bet norinti grįžti namo

32 metų Jekaterina į Klaipėdą iš Chersono atvyko praėjusių metų vasarį. Iš Ukrainos ji išvyko 2022-ųjų balandį ir metus laiko ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This