Hakatono rezultatas – „Muziejus tavo ekrane“

Regionas

Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje vykusio hakatono „HACK Kultūra“ metu buvo sukurti keturi kultūros inovacijų prototipai.  Hakatoną laimėjo komanda, pasiūliusi papildytos virtualios realybės prototipą, kuris muziejų lankytojams suteiktų galimybę atkurti įvykius ir išvysti istorijas, vykusias kadaise būtent tose vietose, kuriose šiuo metu esąs žmogus.

Renginyje susibūrė per dvi dešimtis technologijų ir kultūros entuziastų, besidominčių inovacijomis ir jų pritaikomumu kultūroje. Išgryninus idėjas komandos, padedant informacinių technologijų mokyklos „Lispa“ atstovams, diskutavo dėl jų įgyvendinimo bei pritaikomumo technologijų srityje ir pradėjo kurti prototipus.

Idėjas vertino komisija, kuriai pirmininkavo Lietuvos marketingo asociacijos Klaipėdos skyriaus valdybos pirmininkė Indrė Razbadauskaitė-Venskė.

Pagrindiniu prizu – 1000 Eur ir idėjos mentorystės programa, kurią įsteigė Ateities visuomenės institutas, – apdovanota komanda, pristačiusi prototipą „Muziejus tavo ekrane“. Laimėtojai jau pradėjo ir pirmuosius prototipo įgyvendinimo etapus. Anot vienos iš idėjos autorių Robertos Kavaliauskaitės, baigusios žurnalistikos studijas ir tinklapių programavimo ir dizaino kursus, laukia pokyčiai ir begalės iššūkių.

„Mūsų laukia daug darbo, bet tikime savo idėja ir norime ją pamatyti realizuotą, o susitikimas su mentore dr. Erika Godlevska įkvėpė ir paskatino žvelgti į šį projektą dar plačiau. Turime tiek daug vilčių, tiek daug minčių, ir su Erika šalia – viskas atrodo labai realu“, – sako Roberta Kavaliauskaitė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Edgaras Riabko - hakatono „Portathon“ jaunimo ambasadorius

Dusyk pasaulio vandens formulių F2 čempionu tapęs ir ambicingai naujiems startams besiruošiantis Lietuvos pilotas Edgaras Riabko tapo Klaipėdoje rengiamo tarptautinio ...
2023-09-06
Skaityti daugiau

Verslas

„Portathon“ telkia pajėgas inovacijų šturmui

Spalio 6-8 dienomis Klaipėdoje vyks jau penktasis tarptautinis hakatonas „Portathon“ – pažangių technologinių sprendimų ir būsimų jūrinių startuolių „kalvė“. Pagrindiniai ...
2023-07-27
Skaityti daugiau

Regionas

Įteiktos nominacijos geriausiai Klaipėdos regiono bibliotekai ir bibliotekininkui

Nuo 2012 metų Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos sudaryta komisija kasmet renka ir metų nominacijas –„Išminties marės“ ir „Jonvabalis“ ...
2023-06-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This