Klaipėdiečių pagalba Odesai – jau kelyje

Politika

Pirmadienį į Ukrainos miestą Odesą išvyko Klaipėdos miesto savivaldybės humanitarinė pagalba – transporto priemonės, prikrautos įvairios įrangos, įrankių, kitų daiktų ir maisto produktų, kurie yra labai svarbūs Rusijos užpultos valstybės gyventojams.

Kovo 25 d. Klaipėdos miesto savivaldybės taryba pritarė, kad Ukrainos miestui Odesai neatlygintinai kaip skubi humanitarinė pagalba būtų perduotos dvi Klaipėdos miesto savivaldybei nuosavybės teise priklausiusios transporto priemonės – autobusas „Neoplan“, greitosios pagalbos automobilis „Mercedes Benz“ ir VšĮ Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stotis mikroautobusas „Renault Master“. 

Perduodamos transporto priemonės į Ukrainą išvyko ne tuščiomis: savivaldybei pavaldžios įmonės „Klaipėdos energija“, „Klaipėdos vanduo“, Klaipėdos autobusų parkas ir Klaipėdos universitetinė ligoninė pasirūpino, kad į Ukrainą būtų nugabenta ypač svarbių Rusijos užpultos šalies gyventojams reikalingų daiktų – elektros generatorių, įrankių, medicininės įrangos, neštuvų, maisto produktų ir kt. Kam visa tai atiteks, spręs  Odesos miesto vadovybė, geriausiai žinanti, kam ši parama yra labiausiai reikalinga.

Dar vieną autobusą kaip paramą skyrė Klaipėdos autobusų parkas. Į jį pakrauta Odesos nevyriausybinėms organizacijoms skirta Klaipėdos žydų bendruomenės parama.

„Klaipėdos miesto parama skirta Ukrainos miestui partneriui Odesai, tai – mūsų siunčiama žinia, kad šiuo ypač sunkiu metu esame drauge su savo draugais ir kuo galime stengiamės padėti odesiečiams. Nuoširdžiai dėkoju visiems, kurie prisidėjo prie šios humanitarinės pagalbos surinkimo“, – pranešime pažymi Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Tai ne pirmoji klaipėdiečių parama Odesai. Prieš mėnesį neeiliniame posėdyje Klaipėdos miesto savivaldybės taryba nutarė iš miesto biudžeto Ukrainai skirti 150 tūkst. eurų humanitarinės pagalbos. Lėšos buvo pervestos į specialią Ukrainos Raudonojo Kryžiaus Odesos regioninio padalinio sąskaitą.

Dar anksčiau į Ukrainą išvyko 3 autobusai, pakrauti įvairia įranga, generatoriais, medicinos priemonėmis.

Moralinis klaipėdiečių palaikymo Odesai ženklas, kuriam yra pritarusi Klaipėdos miesto savivaldybės taryba, – Odesos vardo suteikimas lankytojų pamėgtam pėsčiųjų takui Melnragėje. Takas, kuris bus pavadintas Odesos vardu, driekiasi palei jūrą, per kopas, nuo aikštelės Vėtros gatvėje iki Audros gatvės. Šiuo metu vyksta vardo suteikimo takui procedūros.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This