Nevykstanti „Svirpliuko” rekonstrukcija pabrango beveik 400 000 eurų

Fotoreportažai, Svarbu, Švietimas

Situacija vaikų lopšelio-darželio „Svirpliukas” teritorijoje išlieka stabili – jokie darbai ten nevyksta.

Artūro Šulco nuotr.

Tik stende prie statybvietės atsirado nauja, ranka pataisyta, rekonstrukcijos pabaigos data: 2025-04-01.

Artūro Šulco nuotr.

Tačiau rekonstrukcija intensyviai vyksta popieriuje: Klaipėdos savivaldybė kovo pabaigoje pasirašė jau trečią papildomą susitarimą su rangovu UAB „Statmax“, veikiančiu jungtinėje veikloje su UAB „Autentė“.

Artūro Šulco nuotr.

Susitarimas iš esmės skirtas padidinti pinigų sumą rangos darbams apmokėti. Visa sutarties kaina, įskaitant visus mokesčius, padidėjo nuo 2 348 887,66 iki  2 720 248,93 Eur su PVM. Tai yra, „Svirpliuko” rekonstrukcija pabrango beveik 400 000 eurų.

Naujai sutarta ir dėl rangos kainos perskaičiavimo: ji pagal bendrą kainų lygio kitimą gali būti perskaičiuojama ne daugiau kaip kartą, bet ne anksčiau kaip praėjus 18 mėnesių nuo rangovo pasiūlymo viešajam pirkimui pateikimo dienos, jeigu kainų pokytis, lyginant einamųjų metų mėnesio kainas su praėjusių metų mėnesio kainomis, yra didesnis kaip 4 proc.

Sutartis dėl „Svirpliuko” rekonstrukcijos buvo pasirašyta 2020 m. lapkričio 12 d. Darbai turėjo būti užbaigti 2023 metų lapkritį. Tačiau jau tų pačių metų gruodžio 3 d. ši sutartis šalių susitarimu buvo sustabdyta, kol lopšelis-darželis atlaisvins patalpas.

Artūro Šulco nuotr.

2021 metų gegužę Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad „Svirpliuko“ perkraustymo į kitas įstaigas darbai vyks nuo birželio 14 d. iki liepos 2 d. ir paprašyta tėvelių per tą laiką vaikučiais pasirūpinti patiems. 

150 „Svirpliuko“ vaikučių ir šiandien priglausti kitose ikimokyklinio ugdymo įstaigose. Dalis jų į „Svirpliuką” nebesugrįš, nes kai baigsis rekonstrukcija, jau lankys mokyklą.

Artūro Šulco nuotr.

Rekonstruoti turi būti du šio darželio pastatai, kurie šiuo metu yra įregistruoti kaip atskiri turtiniai vienetai, o vėliau bus įregistruoti kaip vienas. Abu objektai yra pastatyti 1957-1967 metais.

Artūro Šulco nuotr.

Būtent tai, kad „Svirpliuko” pastatai įregistruoti kaip du turtiniai vienetai ir dideli statybinės technikos išdarkyti jiems priklausantys sklypai aplink, visuomenėje ir kursto nuogąstavimus apie galimas aferas. Esą dalį sklypo jau  kažkas „prichvatizavo” ar ruošiasi tai padaryti.

Savivaldybės administracijos atstovai kategoriškai atmetė tokius gandus. Jie tvirtina, kad tai neįmanoma jau vien todėl, jog šis rekonstrukcijos projektas yra finansuojamas iš Europos Sąjungos lėšų, todėl jokie pakeitimai techninėje dokumentacijoje yra negalimi.

7 Comments

  1. Aš

    Vistiek rekonstrukcijos kaina neadekvati, normaliai už tiek nepadarysi..

    Reply
    • Klaipėdietis

      Viskas brangsta ir šios karuselės nesustabdysi ir ko stebėtis- tarsi gyventumėt marse ir nieko nereikia kaltinti- šiuo metu tokia situacija!

  2. ???

    Tame straipsnyje vieni klausimai, o atsakymo nieks nebando pateikti ?

    Reply
  3. Nojus

    Kiek Klaipėdoje projektų, kurie, brangstant darbams, ypač medžiagoms, dabar taip tolsta, per mūsų ilgas diskusijas, savivaldybės neveiklumą. Seniai galėjome ir Bastionų tiltą pastatytą, Atgimimo ir Donelaičio aikštes sutvarkytas turėti. Dabar tolsta, net horizonte nebesimato…

    Reply
    • Anonimas

      Ir ačiū Dievui kad tolsta bastionų tilto bei Atgimimo aikštės projektai. Vienok Garažas miesto centrinėje aikštėje originalu.. ps skverų naikinimui taip pat nepritariam

  4. T

    Eilinis bardakas, savivaldybės darbai visame grąžume!

    Reply
  5. Neviltis ir

    Liūdesys kažkoks – ant kiek nesigeba dirbt administracijos vadovai 🙁 o tai ES lėšų nepraras, juk jos iki 2023 m vidurio turi būti panaudotos

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This