Ragina neišduoti leidimų gegužės 9-osios renginiams

Politika

Klaipėdos miesto tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija kreipėsi į merą Vytautą Grubliauską ir Savivaldybės administracijos direktorių Gintarą Neniškį ragindama neišduoti leidimų gegužės 9-osios minėjimo renginiams Klaipėdoje. Pasak frakcijos narių, vykstant žudynėms Ukrainoje ne laikas rengti mitingus prie paminklų okupacinei kariuomenei.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Frakcijos pirmininkas Aidas Kaveckis neatmeta, kad gali būti bandoma pasinaudoti gegužės 9-osios data siekiant viešai reikšti palaikymą Putino režimui ir Rusijos kariuomenės veiksmams Ukrainoje.

„Ateiti ir pagerbti žuvusius karius, tarp kurių yra ir ukrainiečių, niekas nedraudžia. Tačiau rengti mitingus su koncertais ir garbinti kariuomenę, kuri Lietuvoje vykdė okupaciją, o dabar vykdo nesuvokiamo masto žudynes Ukrainoje, būtų mažų mažiausiai nesuprantama“, – pranešime cituojamas A. Kaveckis.

Politikas viliasi, kad miesto rusų bendruomenė priims siūlymą susilaikyti nuo renginių ir dėl to nekils didesnių diskusijų.

TS-LKD frakcijos pirmininkas mano, kad bet kokie gegužės 9-osios renginiai mieste dabar gali ne tik paskatinti susirėmimus tarp skirtingas nuomones turinčių piliečių, bet ir sustiprinti Klaipėdoje gyvenančių ukrainiečių skausmą. Per pastarąjį mėnesį uostamiestyje prieglobstį rado daugiau kaip 6 tūkst. nuo karo bėgančių ukrainiečių.

Apie įvairaus pobūdžio provokacijų tikimybę gegužės 9-ąją jau anksčiau perspėjo Valstybės saugumo departamentas.

„Raginame klaipėdiečius šią dieną nedalyvauti gegužės 9-osios minėjimo renginiuose ir nepasiduoti provokacijoms. Kviečiame laikytis rimties, o savo dėmesį bei pastangas sutelkti pagalbai mūsų broliams ukrainiečiams“, – cituojamas A. Kaveckis.

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos patvirtintos Renginių organizavimo viešojo naudojimo teritorijose taisyklės numato, kad leidimas gali būti neišduodamas „renginiams, kurių metu, policijos arba renginių koordinatoriaus nuomone, gali kilti riaušės arba tokie renginiai pagal savo pobūdį gali sukelti neigiamą visuomenės reakciją ar pasipriešinimą, arba yra gauta objektyvių duomenų ar kita informacija dėl galimų pažeidimų“.

7 Comments

  1. politika

    Kitais metais visi bėgs šios miestiečių dalies balsų rinkimuose kaulyt. Kaveckis istorijos nesimokė, o proftechninėje nemokė: čia buvo Vokietija nuo 1939 metų. Ir mes visi čia ateiviai po 1945 metų. Politikų kova su mirusiais ir atmintimi – pati šlykščiausia.

    Reply
  2. Julius

    Šaunuoliai konservatoriai! Jūs tikrai turit stuburą,nesidangstot kaip kiti tarybos nariai. Nors viena politinė jėga mieste kuri nedaro gėdos Klaipėdai.

    Reply
    • Taip taip :)

      turi begalvį stuburą 🙂 Prašymo kaip suprantu niekas nepateikė 🙂 Taip norisi liberkonservynui ” kovoti ” su mirusiais , dabar su tais kurie neprašo ? Jūs rimtai ? 🙂 Manau liberaliųjų raktinis žodis – uždrausti .

  3. ....

    Ir vėl liberkonservynas rūpinasi svetimais ? Tai už baltarusius , tai už taivaniečius , dabar už ukrainiečius ? Nepamenu ar buvo per 31 m liberaliųjų rūpestis Lietuvos piliečiais ? Aš niekada nebuvau tuose paminėjimuose , bet eilinis noras drausti , mane jau siutina .

    Reply
    • skaitytojas

      Kapinėse,kur palaidoti būna žmonės,meldžiamasi,padedamos gėlės,o ne mitinguojama, rėkiama,skamba muzika neaišku kokia, persiktais veidais kritikuojama šalis,jos valdžia.O kada bus jūsų mitingai palaikantys Ukrainą ir smerkiantys okupantų žudynes nekaltų žmonių?o tai gal nori kad būtume už tuos,kas žudo žmones???

  4. Kavecki

    Nustok kurstyti nesantaika ir kara!.

    Reply
    • Rimantas

      Tikras lietuvis. nusiimkit žydrųjų akinių, pamatysi pasaulį.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Aido Kaveckio pelėkautai naiviems piliečiams*

Šiam politikui per Finansų ir ekonomikos komiteto posėdį pasiūlius Trilapio gatvės pirties paslaugas teikti nemokamai, jo kolegos suskubo priimti, kad ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This