Rajono švietimo įstaigoms – 800 tūkst. eurų

Regionas

Klaipėdos rajono švietimo įstaigos sulauks pokyčių – jos pasiskirstė daugiau nei 800 tūkst. eurų. Už šias lėšas mokyklose bei darželiuose bus atliekami remonto darbai, įsigyjamos mokymo ir kitos priemonės.

Sprendė pačios įstaigos

„Švietimo įstaigoms skirtos lėšos leis atnaujinti klases ir kitas patalpas, įsigyti inovatyvių ugdymo priemonių. Augant kompiuterinio raštingumo svarbai, iš skiriamų lėšų virš 137 tūkst. eurų numatoma informacinėms technologijoms įsigyti“, – pranešime pažymi Klaipėdos rajono mero pavaduotoja Audronė Balnionienė.

Pasak vicemerės, itin pasiteisino praktika, kad tai, kokie darbai ir priemonės yra reikalingi bei kaip paskirstyti lėšas, sprendžia pačios švietimo įstaigos. Iš jų deleguotų darbuotojų sudaryta komisija lankėsi rajono mokyklose ir darželiuose – susipažino su gautų prašymų pagrįstumu, įvertino situaciją įstaigose.

„Pasitaikė situacijų, kai vienos įstaigos atstovai, nuvykę į kitą, nusprendė, kad visgi pastarajai prašomi darbai ar priemonės yra reikalingesni. Taigi įstaigos ne tik pasiskirsto lėšas, bet tuo pačiu skatinimas jų bendradarbiavimas, atsiranda daugiau bendruomeniškumo“, – sako mero pavaduotoja.

Remontuos patalpas, pirks reikalingą įrangą

Už skirtas lėšas, įgyvendinus darbus, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos mokiniai galės naudotis suremontuota laboratorija ir tualetais, taip pat bus atnaujinami baldai klasėse. Gargždų „Minijos“ progimnazija planuoja įsigyti antrą kasos aparatą, bus keičiama lietaus nuvedimo sistema, atnaujinamos dvi pradinukų korpuso fasado sienos bei atliekami kiti darbai.

Pokyčių sulauks ir Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla. Dviem naujai komplektuojamoms pradinėms klasėms bus nupirkti baldai, sporto salei – metalinė drabužinė ir suoliukai. Bus atliekami  ir smulkūs remonto darbai.

„Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos būsimųjų pirmokų lauks suremontuoti kabinetai, mokiniai pertraukų metu galės dūkti naujoje vaikų žaidimo aikštelėje. Naujų įrengimų aikštelėse atsiras ir Dovilų, Vėžaičių pagrindinių mokyklų kiemuose. Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos aštuoniuose kabinetuose bus atnaujinta grindų danga, dviejose klasėse – mokykliniai baldai“, – teigia vicemerė.

Ketvergių pagrindinės mokyklos laukia sporto salės stogo remontas ir įrengiama nauja klasė. Kapitalinis remontas bus daromas Kretingalės pagrindinės mokyklos aktų salėje. Dovilų pagrindinės mokyklos bendruomenė galės patogiau pasiekti įstaigos priešmokyklines grupes – bus asfaltuojamas kiemo keliukas, klojamos šaligatvio plytelės.

Priekulės lopšelio-darželio ugdytinius džiugins suremontuotas pirmo aukšto koridorius, Gargždų lopšelyje-darželyje „Naminukas“ – sutvarkytos 5 grupių prausyklos, o keturių „Saulutės“ grupių vaikai ilsėsis naujose sieninėse atverčiamose lovose.

Be įvairių vidaus ir lauko remonto darbų, rajono mokyklos ir darželiai įsigis reikalingų baldų  ir lauko priežiūros technikos, virtuvės ir biuro įrangos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Trims Klaipėdos rajono mokykloms - trys milijonai eurų

Klaipėdos rajonas, dalyvaujantis Tūkstantmečio mokyklų programoje, iš Europos socialinio fondo agentūros gaus beveik 3 mln. eurų, kurie bus investuoti į Gargždų ...
2023-05-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Tilto į Kuršių neriją idėjos realizavimui 60 metų neužteko

Klaipėdos savivaldybės samdytiems kultūros ir meno projektų ekspertams teigiamai įvertinus „Atviros Klaipėdos” idėją toliau jos skaitytojams pasakoti apie urbanistinius mūsų ...
2023-03-13
Skaityti daugiau

Regionas

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos modernizacija: pasirašyta sutartis su rangovu

Laukta žinia visai Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos bendruomenei – jau pasirašyta sutartis su rangovu dėl mokyklos modernizacijos. Po jos įstaiga pasikeis ...
2022-12-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This