Siūloma nedideles kavines prie jūros atleisti nuo vietinės rinkliavos

Svarbu, Verslas

Artėjam šiltajam sezonui net ir pasibaigus pandemijai, Klaipėdos liberalai siekia palengvinti kai kurių smulkiųjų verslininkų dalią – norėtų, kad šią vasarą nuo vietinės rinkliavos būtų atleisti maitinimo paslaugas Girulių ir Melnragės paplūdimiuose teikiantys verslininkai.

Dalis miesto politikų tokiam siūlymui jau pritarė, tuo metu antradienį vykusio Klaipėdos miesto tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje jos nariai buvo nusiteikę prieš tokias lengvatas.

Gatvės remontuojamos senamiestyje, o lengvatų prašoma prekiaujantiems kitoje vietoje, teigė K. Petraitienė. Asociatyvi portalo archyvo nuotr.

Sprendimo projektą pristatęs liberalas Saulius Budinas priminė, jog su tokiu prašymu į savivaldybės administraciją kreipėsi Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai, tačiau administracija atsisakė šį klausimą teikti svarstymui, tai esą šios iniciatyvos teko imtis jam, juoba kad dėl to vėliau į Finansų ir ekonomikos komiteto narius dar kreipėsi ir Senamiesčio verslininkų sąjunga. Pasak S. Budino, pastarojo komiteto nariai šiam projektui jau pritarė.

Minėtu projektu nuo vietinės rinkliavos siūloma atleisti ne didesnio kaip 500 m2 prekybos ploto stacionarias ir laikinas lauko kavines Melnragėje ir Giruliuose, tarp kurių išskiriama ir šalia konkrečios kavinės, įsikūrusios Melnragėje, Vėtros g. 8, esanti teritorija.

Projekte nurodoma, jog taip būtų skatinama kurti daugiau aptarnavimo vietų bei padidintų jų skaičių prie jau veikiančių stacionarių viešojo maitinimo vietų bei nestacionariose lauko kavinėse.

Posėdžio metu vicemeras Arvydas Cesiulis priminė, jog pandeminis laikotarpis jau baigėsi, tad klausė, kuo remiantis vis dar siekiama daliai verslininkų taikyti lengvatas.

S. Budino teigimu, smulkieji verslininkai nurodė, jog labai sumažėjo turistų iš užsienio skaičius, be to, pasunkėjo sąlygos verslui dėl senamiestyje pradėtų gatvių remonto.

Tuo metu savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Kristina Petraitienė priminė, jog lengvatos verslininkams buvo tęsiamos iki pat 2021 metų pabaigos.

„Vietos turistų srautai, panašu, kad grįžo į prieškarantininį laikotarpį, vakar girdim, kad ir kruiziniai laivai pas mus pradėjo plaukti, tikėkimės, kad gal ir užsienio turistų srautai atsistatys”, – teigė ji.

Kartu K. Petraitienė stebėjosi, kodėl išskirtinai lengvatų prašoma tik viešojo maitinimo sektoriui, kai energetinių resursų kainos padidėjo visiems – esą tai gali sukelti kitų verslo atstovų nepasitenkinimą. Be to, jos teigimu, gatvės remontuojamos senamiestyje, o lengvatų prašoma prekiaujantiems kitoje vietoje.

K. Petraitienės duomenimis, jei lengvatoms būtų pritarta, miesto biudžetas netektų apie 46 tūkst. eurų. Tuo metu mėnesio įmoka nurodyto ploto maitinimo įstaigai atsieina 29 eurus.

„Vadinasi, vienos dienos išlaidos verslo subjektui siekia 94 centus. Ar tikrai tai nepakeliama našta?” – retoriškai klausė ji.

Komiteto nariai, nepritarę S. Budino siūlymui, galutinį sprendimą priimti paliko miesto Tarybai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This