Ukrainiečiams jau skirta 315 tūkst. eurų paramos

Politika

Šiuo metu Klaipėdoje veikiančiame ukrainiečių registracijos centre jau registruota daugiau nei 5000 pabėgėlių iš Ukrainos, nors jame apsilankiusiųjų skaičiau yra didesnis – per 6600.

Taip, pasak Klaipėdos savivaldybės vyriausiojo patarėjo Deivido Petrolevičiaus, yra dėl to, jog dalis žmonių ateina pakartotinai informacijos dėl įsidarbinimo, vaikų mokslų ar kitų reikalų.

Klaipėdoje veikiančiame ukrainiečių registracijos centre jau registruota daugiau nei 5000 pabėgėlių iš Ukrainos. Martyno Vainoriaus nuotr.

Daugiau kaip 800 ukrainiečių savivaldybei yra pateikę prašymus gauti materialinei paramai, jiems jau paskirstyta 315 tūkst. eurų, dėl kitų išmokų bus sprendžiama šį trečiadienį.

D. Petrolevičiaus teigimu, kai ukrainiečiai įgis leidimą laikinai gyventi Lietuvoje, jie galės pretenduoti ir į kitas išmokas.

Antradienį miesto tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariams pristatydamas informaciją apie pabėgėlius, savivaldybės atstovas teigė, jog žmonės šiuo metu jau nebesiūlo ukrainiečius apgyvendinti privačiame sektoriuje – jie apgyvendinami savivaldybės turimuose būstuose.

„Smiltelės gatvėje esantis bendrabutis šiai dienai yra pilnai užpildytas, Šilutės plente nakvynės namų padalinyje turim maždaug apie pusę užimtų vietų, taip pat jau apgyvendiname žmones ir socialinio fondo būstuose – šiai dienai 9 butuose yra apgyvendinta 40 asmenų”, – kalbėjo D. Petrolevičius.

Jis pasidžiaugė, jog uostamiesčio mokyklose jau mokosi daugiau nei 720 ukrainiečių vaikų, o darželius lanko per 180 mažųjų ukrainiečių.

Pasak už socialinius klausimus atsakingo vyriausiojo patarėjo, sėkmingai pavyko savivaldybės Ekonominės plėtros grupės ir Klaipėdos ID organizuota kontaktų mugė dėl ukrainiečių įdarbinimo – praėjusią savaitę vyko susitikimas su pramonininkais, o šį ketvirtadienį vyks susitikimas su paslaugų ir prekybos sektoriaus atstovais.

Kartu jis informavo, jog dėl itin padidėjusio darbo krūvio, savivaldybės Socialinės paramos skyriaus darbuotojams žadama skirti pinigines premijas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Ištikimųjų, aušrininkų, socdemų ir valstiečių pasiekimai: priartėjome prie Visagino*

„Nesibaigiančių galimybių miestas ant jūros kranto. Klaipėda – perspektyvus miestas, pasirengęs sparčiai plėstis, atviras įvairiems investiciniams projektams“, – vis dar ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Tarp Lietuvoje dirbančių užsieniečių daugiausia baltarusių

Šalies darbo rinkoje sparčiai daugėja atvykusiųjų iš užsienio. Per metus jų skaičius išaugo 56 tūkst. ir dabar sudaro beveik 142 ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Regionas

Neringos meras prašo šalies vadovų užtarimo

Neringos meras Darius Jasaitis kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą ir premjerę Ingridą Šimonytę dėl to, kad šiame kurorte gyvenantiems ukrainiečiams ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This